Scenariile posibile care au dus la prăbușirea elicopterului din Ucraina. Primele informații despre decesul membrilor Ministerului de Interne

Anca Manolica 18.01.2023, 16:22
Scenariile posibile care au dus la prăbușirea elicopterului din Ucraina. Primele informații despre decesul membrilor Ministerului de Interne

O altă zi neagră pe Ucraina! În această dimineață, un elicopter cu nouă persoane s-a prăbușit lângă o grădiniță și în apropierea unei clădiri rezidențiale din orașul Brovarî din regiunea Kiev, printre pasagerii de la bord aflându-se trei demnitari din conducerea Ministerului de Interne a Ucrainei. Care sunt scenariile posibile care au dus la tragedie.

Ministrul de Interne al Ucrainei a murit în accidentul de elicopter de lângă Kiev

În dimineața zilei de 18 ianuarie 2023, un elicopter ce aparținea Serviciului ucrainean pentru situații de urgență s-a prăbușit lângă o grădiniță din orașul Brovarî din regiunea Kiev. 17 persoane, între care ministrul de Interne al Ucrainei, adjunctul acestuia și un secretar de stat, precum și patru copii au decedat în urma tragediei, informează Reuters.

Nouă dintre persoane se aflau la bordul avionului, restul victimelor fiind copii și părinții acestora care erau în acel moment la grădiniță. De asemenea, circa 25 de persoane, dintre care 11 sunt copii, sunt spitalizate.

Scenariile posibile care au dus la prăbușirea elicopterului din Ucraina
Scenariile posibile care au dus la prăbușirea elicopterului din Ucraina

Poliția Națională a Ucrainei a anunțat că, în total, șase oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul, și-au pierdut viața în accident, fiind dată publicității identitatea acestora. Pe lângă aceștia se numără și trei membri ai echipajului de zbor.

Astfel, este vorba despre ministrul de Interne Denis Monastyrsky, prim-adjunctul acestuia, Yevheni Yenin, și secretarul de stat Iuri Lubkovychis – Tetiana Shutyak, șef adjunct al unui departament din Ministerul Afacerilor Interne, locotenent-colonelul Mihailo Pavlushko, șeful Diviziei de protecție a Departamentului de securitate internă din cadrul Poliției Naționale a Ucrainei și Mykola Anatskyi, inspector principal al Departamentului de Comunicare al Ministerului Afacerilor Interne.

Ipotezele luate în calcul de Ucraina după prăbușirea aeronavei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) a anunțat că sunt analizate în acest moment trei posibile motive care au dus la tragedia soldată cu decesul celor aflați la conducerea Ministerului de Interne. Vorbim aici despre încălcarea regulilor aviatice, o defecțiune tehnică sau o acțiune deliberată care a dus la prăbușirea elicopterului, notează publicația ucraineană Ukrainska Pravda.

„Anchetatorii SSU au demarat o anchetă preliminară asupra circumstanțelor prăbușirii elicopterului în Brovarî, regiunea Kiev. În prezent, sunt luate în considerare mai multe ipoteze ale tragediei”, a transmis SSU.

Tragedia s-a soldat cu 17 decese
Tragedia s-a soldat cu 17 decese

Totodată, anchetatorii Poliției Naționale, Serviciului de Securitate și Biroului de Investigații de Stat se află la locul tragediei pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Oamenii legii îi îndeamnă cei care au fost martori la momentul prăbușirii să contacteze Serviciului de Stat de Urgență pentru a oferi detalii despre modul în care s-a petrecut totul.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...