Cum se prepară ciulamaua de pui cu ciuperci în sos de smântână? Nimic mai simplu. Vă las mai jos rețeta de ciulama de pui cu ciuperci explicată pas cu pas. Mai întâi avem nevoie de pulpe de pui, pot fi dezosate sau cu os, ciocănele, parte superioră a pulpiei, aripioare, sau piept de pui. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Legume: ciuperci de oricare soi, ceapă, usturoi și mărar. Pentru sos: smântână, făină, supa în care fiert puiul, sare și piper.
Ca ustensile pentru gătit aveți nevoie de o tigaie încăpătoare pentru legume și carne, un bol pentru preparararea sosului și de un tocător pentru legume.
Ingrediente
Pentru mămăligă
Se fierbe apa cu sare, când apa atinge punctul de fierbere se toarnă mălaiul, treptat și se amestecă bine timp de 20 de minute. Ciulamaua de pui cu ciuperci și smântână este gata în 30 de minute. În paralel facem și mămăliga, astfel vom obține rapid un prânz delicios și rapid.
Poftă bună!
Conțin vitamina D
O vitamina la fel de importanta pentru sănătatea oaselor precum calciul. Daca nu petreci suficient timp in lumina soarelui, poți sa compensezi consumând mai multe ciuperci. Acestea sunt unele din cele mai valoroase surse naturale de vitamina D.
Te ajuta să ții greutatea sub control
Înlocuiește carnea cu ciuperci dacă vrei să slăbești. Acestea din urma au mai puține calorii, mai puține grăsimi și mai puțin sodiu.
Te ajută să-ți echilibrezi nivelul de colesterol din sânge
Ciupercile conțin un tip de fibră numit beta-glucan, care nu doar întărește sistemul imunitar, dar reduce și nivelul de colesterol rău din sânge.
Sunt o sursă bogată de vitamine din complexul B
În ciuperci găsești riboflavina, niacina și acid pantotenic – trei vitamine esențiale pentru sistemul nervos. Problema este ca acestea sunt solubile in apa, ceea ce înseamnă că nu se stochează in corp.