Informații de ultimă oră despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ. Ce se întâmplă acum cu el

Stan Filon 20.11.2020, 19:10
Informații de ultimă oră despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ. Ce se întâmplă acum cu el

Au sosit ultimele informații despre starea de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu, cel care s-a aruncat la propriu în flăcări pentru a-și salva pacienții, după ce secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a luat foc. Ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă.

Medicul-erou Cătălin Denciu este intubat, dar stabil

Astfel, am aflat că starea de sănătate a medicului este una stabilă. “Din informaţiile primite pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Medicul Cătălin Ioan Denciu a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma incendiului produs sâmbătă seară la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, el fiind rănit grav în timp ce încerca să-și salveze pacienţii.
Medicul a fost dus sâmbătă spre duminică noaptea la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, ulterior, fiind trasferat la Spitalul militar Regina Astrid, din Belgia.

Medicul-erou Catalin Denciu este intubat
Medicul-erou Catalin Denciu este intubat

Parchetul a finalizat cercetarea la fața locului

Între timp, într-un comunicat de presă, Parchetul General anunță încheierea cercetării la fața locului și face precizări privind stadiul anchetei și toate măsurile luate până în acest moment.

”În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1.În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului”.