EXCLUSIV. Ce i-a spus ministrul Nelu Tătaru soției medicului-erou de la Piatra Neamț. Femeia a fost extrem de furioasă după discuția telefonică

Alexandra Andrei 19.11.2020, 20:58
EXCLUSIV. Ce i-a spus ministrul Nelu Tătaru soției medicului-erou de la Piatra Neamț. Femeia a fost extrem de furioasă după discuția telefonică

Alina Denciu l-a sunat furioasă pe Ministrul Sănătății, pe care l-a acuzat că oferă, cu bună știință, informații false, în mediul public, despre soțul său.

Cum a decurs discuția telefonică între Nelu Tătaru și nevasta medicului Denciu din Piatra Neamț

A trecut o săptămână de la incendiul devastator din spitalul din Piatra Neamț, în urma căruia și-au pierdut viața douăsprezece persoane. Medicul care a intrat în mijlocul flăcărilor, încercând să salveze cât mai mulți pacienți, a suferit arsuri grave și a fost transportat la un spital din Belgia, acolo unde doctorii se luptă pentru a-i salva viața. Coform surselor medicale, anestezistul nu are arsuri ale căilor aeriene și, astfel, are șanse mari să scape cu viață.

Însă mâinile lui au suferit arsuri grave și, în funcție de evoluția din următoarele zile, se va decide dacă este nevoie să i se amputeze câteva degete sau nu. Marți, Nelu Tătaru a oferit informații despre starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu. Printre altele, Ministrul Sănătății a declarat faptul că bărbatul ar fi fost testat pozitiv cu Sars-cov-2 în noaptea în care a fost dus la spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

”Doamna Alina era furioasă”

Soția doctorului-erou s-a înfuriat teribil atunci când a văzut declarația la TV. Aflată în Belgia, alături de soțul ei, femeia a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Nelu Tătaru: “A urmat o discuție extrem de dură, doamna Alina era furioasă. Atunci a auzit și dânsa pentru prima dată informația conform căreia Cătălin Denciu ar fi fost testat pozitiv cu Covid. Ea i-a reproșat domnului Tătaru faptul că nu a anunțat-o pe ea întâi, ca familie, și apoi presa. L-a acuzat că oferă publicului informații false, în mod deliberat și că murdărește reputația soțului ei. Ministrul Sănătății a ascultat-o, apoi a încercat să o liniștească, i-a spus că el are cele mai bune intenții.

Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt, se afla acum in Belgia

Doamna Alina, însă, nici nu a vrut să audă, i-a interzis lui Tătaru să mai rostească la televizor numele soțului ei. A fost extrem de indignată, de furioasă. Este deranjată de faptul că mai marii țării încearcă să scape și de această dată basma curată, aruncând mici bombe de presă ca să distragă atenția. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, iar vinovații trebuie să plătească”, au declarat apropiați ai familiei Denciu.

Ludovic Orban a încercat să repare gafa lui Tătaru

În cadrul unei conferințe de presă, prim-ministrul României, Ludovic Orban, a explicat faptul că medicul erou a fost testat negativ în Belgia și că există câteva motive pentru care cel făcut în România a ieșit pozitiv: “Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen.

Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negative”, a spus premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI