Cine este medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții. Cătălin are doi copii

Iancu Andreea 15.11.2020, 08:26
Cine este medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții. Cătălin are doi copii

Doi medici specialiști se aflau la momentul dezastrului de gardă, pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului județean din Piatra Neamț. Unul dintre ei este medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții și care a fost afectat cel mai rău de incendiu. Acum s-a aflat identitatea celor doi salvatori.

Cine este medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru pacienții săi

Incendiul de la Spitalul județean din Piatra Neamț a fost grav afectat de un incendiu în urmă cu o seară. Situația ar fi putut fi însă și mai gravă dacă de gardă nu ar fi fost un medic ATI care să intre în flăcări pentru a-i salva pe pacienții din salonul de Terapie Intensivă unde a izbucnit focul. Cătălin Denciu este cel care a încercat să îi scoată pe bolnavi din salonul în flăcări și astfel el s-a ales cu o bună parte din corp afectată de arsuri.

Medicul ATI de gardă a suferit arsuri pe 40% din zona corpului, în special în zona inferioară, potrivit declarațiilor unul coleg, pentru libertatea.ro. De asemenea, Denciu provine dintr-o familie de doctori, soția sa fiind și ea medic ginecolog. Cuplul are împreună și doi copii.

Pe de altă parte, alături de Cătălin Denciu, și Pavel Borș, celelalt medic ATI de gardă, și-a riscat viața pentru pacienți. Acesta însă a suferit arsuri doar în zona mâinilor și ar fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei.

”Ambii medici trăiesc și nici unul nu necesită acum intubare”, a declarat același doctor pentru sursa citată.

Cătălin Denciu, medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții foto - Facebook
Cătălin Denciu, medicul de la ATI care a intrat în flăcări pentru a salva pacienții
foto – Facebook

Incendiul de la Spitalul județean din Piatra Neamț

Sâmbătă seara, 14 noiembrie, a avut loc incidentul care a adus în memoria românilor tragedia de la Colectiv. Un incendiu a mistuit două saloane de pe secția de Terapie Intensivă, ducând la un bilanț negru al deceselor. Dintre cei 15 pacienți aflați la ATI, șapte au decedat pe loc, în timp ce ulterior alți trei au pierdut lupta pentru viață. Astfel, bilanțul total al victimelor a urcat deocamdată la zece persoane.

Pe de altă parte, patru cadre medicale au fost și ele afectate de flăcări, dintre care și medicul ATI care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost preluat de un elicopter SMURD. Celelalte cadre medicale nu au prezentat probleme notabile. Pe tură, în seara aceea, erau de gardă la ATI opt asistente și doi medici specialiști, conform declarațiilor lui Lucian Micu, managerul spitalului.

Deocamdată, se fac cercetări pentru a se cunoaște cauza izbucnirii incendiului la secția de ATI a spitalului din Piatra Neamț, iar procurorii vor stabili ce s-a întâmplat de fapt acolo.