Care a fost cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. S-a declanșat ancheta pentru omor din culpă. De cine aparține unitatea medicală

Alexandru Râmnic 14.11.2020, 22:25
Care a fost cauza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. S-a declanșat ancheta pentru omor din culpă. De cine aparține unitatea medicală

Tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a lovit România sâmbătă seară, undeva în jurul orei 18.30-19.00 și aduce aminte deja românilor de dezastrul de la Colectiv. S-au tras deja primele concluzii despre care a fost cauza incendiului care a ucis deja 10 oameni, toți pacienți intubați la ATI.

Cauza tragediei de la Spitalul Județean Neamț. Primele concluzii

Informațiile obținute până în acest moment vorbesc despre un injectomat care ar fi explodat, drept cauză a tragediei. Acesta este un aparat medical care ajută la medicamentația bolnavilor de la ATI și care ar fi luat foc. Primele concluzii ale celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență vorbesc despre un scurtcircuit drept cauză a incendiului.

”Când am intrat în salon era o perdea mare de fum. Persoanele găsite erau decedate într-un singur salon”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Parchetul general se va ocupa de investigații și s-a declanșat urmărirea penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Marius Iacob este numele procurorul de caz, cel care s-a ocupat și de tragedia de la Maternitatea Giulești, dar și de cazul Elodia.  Spitalul aparține de Consiliul Județean Neamț. Președintele Consiliului Județean Neamț este Ionel Arsene, membru marcant al PSD căruia adversarii politici i-au lipit eticheta de ”baron local”.

Zece persoane au decedat până în acest moment. Opt dintre ele au fost ucise în salon, de flăcările care au rezultat în urma scurt-circuitului. Alte două au murit după aceea, în timpul încercării de a le transfera în ambulanțe pentru a fi duse la Iași.

Conform celor de la ISU, alte șase persoane sunt în stare gravă. La Ministerul de Interne s-a constituit imediat o celulă de criză, condusă de Ludovic Orban și de Raed Arafat, pentru a evalua situația și pentru a superviza transferul și intervenția pentru salvarea pacienților. Ministrul Nelu Tătaru a plecat imediat spre Piatra Neamț pentru a coordona de la fața locului eforturile și pentru a investiga ce s-a întâmplat în spital.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI