Ce s-a întâmplat în ultimul an la Spitalul din Piatra Neamț. Detalii uluitoare

Iancu Andreea 14.11.2020, 21:08
Ce s-a întâmplat în ultimul an la Spitalul din Piatra Neamț. Detalii uluitoare

Spitalul județean din Piatra Neamț pare să fie urmărit de ghinion. În ultimul an, acesta a avut la conducere mai mulți manageri și s-a confruntat cu o serie de nereguli. De asemenea, spitalul a fost afectat chiar în această seară de un incendiu teribil, la secția ATI. Mai mulți pacienți, internați acolo în urma infectării cu Covid-19 au fost surprinși în cadrul deflagrației.

Opt manageri, schimbați într-un an la Spitalul din Piatra Neamț

Din octombrie 2019 și până în octombrie 2020, opt manageri au fost numiți în fruntea spitalului. Lucian Micu, actualul șef al unității medicale, a fost primar al orașului Roman și poate fi considerat un adevărat traseist politic după ce s-a aflat atât pe listele PSD, cât și PNL. Pentru că nu a putut să candideze la alegerile locale 2020 din partea PSD, în urma unei interdicții ANI, el a fost numit director de spital.

Anterior tragediei de la secția ATI COVID din cadrul spitalului din Piatra Neamț, managerii care s-au aflat la conducere au fost, potrivit libertatea.ro:

  • până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu
  • 19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu
  • 17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu
  • 3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae
  • 9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci
  • 17 mai – 20 mai – Marius Ghineț
  • 21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea
Lucian Micu, actualul manager al Spitalului de la Piatra Neamț
Lucian Micu, actualul manager al Spitalului de la Piatra Neamț

Motivul pentru care Lucian Micu nu a putut candida la alegerile locale 2020

Începând cu 28 octombrie 2020, Lucian Micu a preluat conducerea spitalului județean, după ce Silviu Verzea a demisionat în urma scandalului cu oamenii care au așteptat o noapte întreagă pentru a fi consultați. Deși inițial și-a dorit să candideze la alegerile din 27 septembrie din partea PSD-PPU-SL, candidatura lui Micu a fost respinsă de BEC. Se pare că politicianul figura la ANI cu o incompatibilitate din urmă cu 8 ani de zile. De asemenea, actualul manager al Spitalului județean din Piatra Neamț avea și o interdicție pe trei ani începând cu 3 august 2020.

Abia în luna aprilie a fost luată o decizie finală în privința dosarului lui Micu de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În anul 2012, managerul spitalului a deținut “simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman”, potrivit libertatea.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...