China sufocată de căldură. La Shanghai au fost trei alerte de cod roșu în ultimele cinci zile

Mihnea Tălău 14.07.2022, 09:40
China sufocată de căldură. La Shanghai au fost trei alerte de cod roșu în ultimele cinci zile

Pentru a treia oară în această vară, metropola Shanghai a emis cea mai mare alertă de căldură extremă, în condițiile în care temperaturile se pare că vor bate joi toate recordurile în cel mai populat oraș din China.

Trei alerte de cod roșu în ultimele cinci zile

Orașul cu 25 de milioane de locuitori a anunțat o alertă roșie, indicând că se așteaptă ca temperaturile să crească până la cel puțin 40 de grade Celsius în următoarele 24 de ore.

Orașul a emis trei alerte roșii în ultimele cinci zile, deși este un eveniment relativ rar, deoarece Shanghai a emis 17 astfel de alerte de când a început să țină evidența în 1873, informează Reuters.

Miercuri, orașul a fost sufocat de temperaturile care au urcat până la 40,9C, egalând un record stabilit la sfârșitul lunii iulie 2017.

Jumătate din China a fost afectată de valul neobișnuit de căldură din ultima lună. Bazinul râului Yangtze – care cuprinde megaorașele de la Shanghai la Chongqing, în centrul țării – a suferit valuri de căldură în ultima săptămână. citiți mai departe

Odată cu cererea mai mare de aer condiționat, sarcina pe rețelele electrice din șapte provincii și regiuni a atins un nivel record, potrivit presei de stat.

Temperaturi extreme in Europa. E alerta pe tot continentul, nivelul e alarmant

Sarcina maximă de energie electrică a Chinei a atins marți un maxim istoric de 1,22 miliarde de kilowați, a anunțat joi Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă (NDRC).

Planificatorul de stat a declarat că depune toate eforturile pentru a asigura aprovizionarea cu energie în perioada de vârf a cererii de vară.

Și Europa este lovită de caniculă

Canicula a îngenunchiat și Europa. Seceta și incendiile de pădure au afectat Spania și Portugalia, iar căldura toridă s-a extins în Franța și în Regatul Unit. valul de caldură se îndreptă spre România.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și de mai lungă durată din cauza schimbărilor climatice. Specialiștii afitmă că lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grad Celsius de la începutul erei industriale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...