Cetățenii unei țări s-au trezit cu anunțul că sunt invadați de China. Televiziunea și-a cerut scuze câteva ore mai târziu

Stan Filon 20.04.2022, 13:39
Cetățenii unei țări s-au trezit cu anunțul că sunt invadați de China. Televiziunea și-a cerut scuze câteva ore mai târziu

Gafă monumentală la o televiziune din Taiwan, de unde oamenii au aflat că țara lor este pur și simplu atacată de armata chineză! Chiar dacă între Taiwan și China există disensiuni, nu există niciun război, însă jurnaliștii televiziunii respective au titrat pe banda din josul ecranului mai multe știri care au panicat populația. Televiziunea respectivă a fost nevoită să își ceară scuze în mod oficial.

Cetățenii unei țări s-au trezit cu anunțul că sunt invadați de China

Locuitorii din Taiwan au aflat de la televizor că țara lor este atacată cu rachete de soldații chinezi. Pe banda de știri din josul ecranului au apărut mai multe informații în acest sens, care spuneau că „nave militare și infrastructură critică de la Taipei sunt lovite de rachete ale Chinei, conform informațiilor presei locale”. Alte știri anunțau că o stație de tren a fost incendiată de „agenți chinezi” sau chiar că „președinta Taiwanului a declarat stare de urgență”. Telespectatorii mai erau avertizați că „războiul ar putea începe”.

La scurt timp, televiziunea finanțată de guvernul țării a revenit cu un mesaj prin care își cerea scuze pentru informațiile publicate și a cerut populației să nu intre în panică.

Cetatenii unei tari s-au trezit cu anuntul ca sunt invadati de China
Cetatenii unei tari s-au trezit cu anuntul ca sunt invadati de China

„Clarificăm informația și ne cerem scuze”

„Cetățeni, vă rugăm să nu vă panicați. Clarificăm informația și ne cerem scuze”, a transmis o prezentatoare a televiziunii, ulterior. Dar cum a justificat jurnalista informațiile publicate deja? Ei bine, prezentatoarea a venit cu niște explicații care nu au lămurit pe nimeni. Ea a spus că a fost vorba de niște alerte pentru exerciții ale pompierilor de marți, dar care au fost difuzate miercuri dimineață din cauza unei erori tehnice.

Taiwanul este succesoarea vechii republici chineze de dinaintea Războiului Civil Chinez, încheiat cu victoria comuniștilor în China continentală. Țară este guvernată democratic și este cunoscută oficial drept Republica China și respinge pretențiile regimului de la Beijing asupra teritoriului său.

China și Taiwanul s-au despărțit după războiul civil în 1949. Republica China, fondată după abolirea monarhiei și prăbușirea dinastiei Qing după Revoluția Xinhai din 1911, și-a continuat existența în Taiwan și, o lungă vreme, până la începutul anilor ’70, a fost recunoscută ca guvern legitim al întregii Chine de majoritatea comunității internaționale, fiind inclusiv membru permanent al Consiliului de Securitate ONU.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...