Ceaiuri recomandate în sezonul rece, pentru a crește imunitatea organismului. Așa te vei proteja de răceli

Ioana Bucur 06.01.2021, 15:07
Ceaiuri recomandate în sezonul rece, pentru a crește imunitatea organismului. Așa te vei proteja de răceli

Care sunt principalele ceaiuri recomandate în sezonul rece? Consumate în mod regulat, pot crește imunitatea organismului și te pot proteja de răceli.

Ceaiuri recomandate în sezonul rece

Încă din cele mai vechi timpuri, infuziile din diferite plante au fost folosite pentru a alina dureri, trata sau preveni boli. Acestea sunt cele mai importante ceaiuri recomandate în sezonul rece. Consumate în mod regulat, pot proteja organismul de răceli.

Imunitatea se construiește în timp, asemenea fundației unei clădiri, cărămidă cu cărămidă. Cu toate astea, ceaiurile din plante medicinale pot aduce un mare plus pentru sănătatea și buna funcționare a organismului.

Top șase ceaiuri recomandate în sezonul rece pentru prevenirea răcelii

1. Ceaiul de măceșe

De departe, cel mai popular remediu naturist pentru tratarea și prevenirea răcelii este ceaiul de măceșe. Beneficiile aduse pentru sănătate se datorează, în mare parte, concentrației mari de vitamina C din compozița măceșelor, ce este și de 50 de ori mai mare decât cea din citrice și de nu nici mai mult nici mai puțin de 200 de ori mai multă decât merele. Bogate și în vitamina A, vitamine din complexul B-urilor și vitamina K, măceșele și ceaiul obținut din ele întăresc imunitatea, au efect revigorant, reglează digestia și au și efect antiinflamator.

Ceaiul de măceșe ocupă un loc fruntaș în topul ceaiurilor ce pot preveni răceala. Poate fi preparat și din fructe proaspete, zdrobite bine, însă, în timpul iernii se pot folosi și măceșe uscate – două lingurițe se pun la infuzat în 250 de ml de apă fierbinte.

2. Ceaiurile recomandate în sezonul rece – Ceaiul de tei

Pe locul al doilea în top șase ceaiuri recomandate în sezonul rece se află ceaiul de tei. Este un antidepresiv natural, florile de tei având proprietăți calmante. Consumat în timpul unor episoade de gripă sau răceală, poate ajuta la scăderea temperaturii. Este și un detoxifiant eficient, stimulând activitatea glandelor ce secretă transpirația, ajutând, astfel, la eliminarea toxinelor din organism. Este un remediu bun și în cazul migrenelor.

Ceaiurile din plante medicinale au efecte benefice asupra sănătății și sistemului imunitar
Ceaiurile din plante medicinale au efecte benefice asupra sănătății și sistemului imunitar

3. Ceaiul din flori de soc

Infuzia de flori de soc are proprietăți benefice asupra organismului, nu doar în sezonul rece. Este recomandat în timpul curelor de slăbire, având capacitatea de a reduce retenția de apă. Florile de soc au acțiune diuretică, antiinflamatoare, antiseptică și antivirală.

4. Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir apare pe lista cu ceaiuri recomandate în sezonul rece pentru proprietățile sale de întărire a sistemului imunitar. Ajută la curățarea plămânilor, favorizând expectorarea și eliminarea secrețiilor ce blochează căile respiratorii. Este indicat în timpul bronșitei, astmului.

5. Ceaiul din foi de ceapă

Ceaiul din foi de ceapă nu este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, însă este cât se poate de eficient. Consumat în mod regulat, poate fi considerat un tratament în toată regula pentru tuse și durerile de gât. Se prepară fie din foi de ceapă spălate cu grijă și uscate complet sau dintr-o ceapă întreagă, necurățată.

6. Ceaiul de urzică

Ceaiul de urzică nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Consumat în mod regulat, combate oboseala, anemia și întărește sistemul imunitar. Însă ceaiul de urzică nu are efecte benefice asupra sănătății doar în cană. Compresele cu infuzia de plante au efecte calmante pe zonele cu eczemă, acnee, iritații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI