Ceaiul minune care te ajută să trăiești mai mult. S-a aflat secretul bătrânelor de la țară

Ana Anitoiu 16.10.2020, 15:20
Ceaiul minune care te ajută să trăiești mai mult. S-a aflat secretul bătrânelor de la țară

Un ceai minune te ajută să trăiești mai mult. Consumat cu regularitate, acesta previne boli grave și are efecte anti-îmbătrânire.

Ce ceai minune te ajută să trăiești mai mult

Acest ceai minune este un tonic pentru creier. Ajută la îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și la prevenirea unor boli precum demența și Alzheimerul.

Este vorba despre ceaiul de rozmarin. Acesta îmbunătățește memoria și capacitatea de învățare și ajută la controlarea emoțiilor.

De asemenea, ceaiul de rozmarin protejează împotriva apariției cancerului, deoarece conține substanțe antioxidante ce previn îmbolnăvirea celulelor.

Consumat cu regularitate, ceaiul de rozmarin încetinește procesul de îmbătrânire, pentru că oferă organismului o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți ce îl protejează de radicalii liberi.

Totodată, ceaiul de rozmarin păstrează elasticitatea pielii, estompează ridurile și face tenul să pară mai luminos și mai tânăr. În plus, oferă un tonus bun.

Ceaiul minune care te ajută să trăiești mai mult. S-a aflat secretul bătrânelor de la țară
Ceaiul minune care te ajută să trăiești mai mult. S-a aflat secretul bătrânelor de la țară

Ce alte beneficii are consumul de ceai de rozmarin

Mai mult, consumul regulat de ceai de rozmarin are efecte benefice pentru sănătatea hepatică și a rinichilor. Acesta ușurează eliminarea toxinelor din organism și curăță aceste organe interne.

Dincolo de acest lucru, ceaiul de rozmarin susține funcția vezicii biliare și ajută la regenerarea ficatului. Ba chiar previne apariția pietrelor la rinichi.

Alături de un stil de viață sănătos, ceaiul de rozmarin ajută și la scăderea în greutate, susținând sistemul digestiv. În plus, acesta reduce crampele abdominale, combate flatulența și ajută la absorbția nutrienților la nivelul intestinelor.

Vezi și: Alimentele cu efect antidepresiv. Ele fac minuni, dar altele sunt pe lista neagră. Ce trebuie să scoți acum din bucătărie

De asemenea, ceaiul de rozmarin este un aliat al sănătății inimii. Acesta poate regla tensiunea arterială, scade colesterolul și stimulează buna circulație a sângelui.

Astfel, ceaiul de rozmarin le este de ajutor persoanelor care suferă de circulație periferică îngreunată, care au mâinile și picioarele reci mereu sau au varice.

În afară de toate aceste beneficii, consumul de ceai de rozmarin reduce nivelul de stres și anxietate, ce dăunează sănătății organismului.

Ce contraindicații are ceaiul de rozmarin

Totuși, există și unele contraindicații în privința consumului de ceai de rozmarin. Mai exact, femeile însărcinată sunt cele care ar trebui să îl evite.

În plus, trebuie să fie evitate supradozele Un consum de peste una sau două căni cu ceai de rozmarin pe zi ori ceaiurile foarte concentrate. Adică cu peste o linguriță de frunze, la o cană cu apă.

De altfel, dozele extrem de mari de rozmarin pot cauza vărsături, edem pulmonar și pot duce chiar la comă.

Ceaiul de rozmarin se pregătește prin infuzarea frunzelor uscate prinse pe crenguțe, ce se folosesc și drept condiment. Acestea se lasă în apă fiebinte, într-un vas acoperit, timp de 10 minute. Apoi, se strecoară ceaiul și se adaugă două-trei picături de zeamă de lămâie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...