Cele mai bune ceaiuri pentru iarnă. Sunt sănătate curată în orice casă

Stan Filon 07.10.2020, 13:44
Cele mai bune ceaiuri pentru iarnă. Sunt sănătate curată în orice casă

Anotimpul rece se apropie, iar anul acesta situația este una specială, ținând cont de faptul că pandemia de coronavirus a revenit puternic pe meleagurile țării noastre. Așadar, trebuie să ne menținem departe de virus cu ajutorul distanțării sociale și a igienei mâinilor, dar trebuie să evităm să facem un guturai care să fie confundat cu coronavirusul. De aceea vă prezentăm cele mai bune ceaiuri pentru iarnă.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru iarnă

Ceaiul alb

Acesta are un gust mai delicat decât ceaiul verde. Împiedică înmulţirea celulelor canceroase, deoarece stimulează activitatea antioxidanţilor. Dacă vă place gustul şi vreţi să vă bucuraţi de beneficiile lui, puteţi alege ceaiul alb fie simplu, fie în combinaţii cu fructe sau mirodenii. Acest tip de ceai a ajuns la modă ceva mai recent, atrăgând atenţia prin faptul că este un ceai mai puţin procesat decât cel verde, de pildă. Un alt motiv este efectul său asupra celulelor. Sigur, o singură cană nu face minuni. În general, băutorii de ceai ştiu că efectele pozitive se observă după mai multe ceşti.

Ceaiul de ghimbir

Acest ceai este recomandat dacă te simți lipsit de energie. O ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea un efect extraordinar! Medicina ayurvedică sugerează că ceaiul de ghimbir poate stimula circulaţia, accelera digestia şi spori imunitatea. Un plic de ceai de ghimbir în cana de dimineaţă acoperă gustul amar al ceaiului verde pe care îl foloseşti și face minuni. Îi vei simți efectele toată ziua. Nu te vei ma simți obosit, iar cheful de viață va reveni la normal.

Cele mai bune ceauri pentru iarna
Cele mai bune ceauri pentru iarna

Ceaiul de rădăcină de lemn dulce alungă durerea din gât

Primele efecte ale răcelii se simt în gât. Ne doare, ne jenează și ne și sperie, mai ales că seamănă cu primul simtom al coronavirusului. Să iei Vitamina C este unul dintre remediile posibile, desigur. Efectele pe care ceaiul de rădăcină de lemn dulce le are asupra sănătății nu trebuie trecute cu vederea. Acest tip de ceai s-a dovedit că uşurează congestia nazală şi tusea. Dacă eşti nevoit să treci printr-o prezentare şi ai gâtul iritat, câteva medicamente recomandate de medic şi un termos de ceai de lemn dulce, fac minuni. În plus, are gust de bomboane.

Ceaiul de lămâie

La sfârşitul unei zile lungi, ceaiul de lămâie este ca un balsam şi se simte ca o îmbrăţişare de la bunica. Este dulce şi delicat, iar o gură poate face ca toate problemele zilei să dispară! Acest ceai este utilizat pentru a trata anxietatea, probleme de somn şi chiar pe cele de tensiune arterială ridicată. O ceaşcă de ceai  are acelaşi efect ca un masaj – şi este mult mai ieftin!

Ceai detox de la Dr Oz.

Poţi fi intrigat de gustul acestui amestec de chimen, coriandru şi seminţe de chimen dulce după ce ai văzut un episod de Dr. Oz pe net. Dr. Oz pretinde că ceaiul lui de detoxifere ajută la îndepărtarea a ceea ce numeşte medicina ayurvedica ama, adică a toxinelor din organism. Ceaiul are un gust picant si delicios. El are un efect de furnicături asupra întregului organism, care duce la o reconfortantă încălzire.

Ceai de lapte de ciulin

Acest ceai este minunat după zilele încărcate, când toată agitație se resimte în ficat, dar și în cap. Este greu să te simţi motivat să te întorci la locul de muncă, atunci când capul este greu ca metalul, iar perna devine un magnet. O soluţie pentru această stare de spirit este să bei ceai de lapte de ciulin, care este adesea folosit ca o parte din dietele de curăţare. Laptele de ciulin stimulează funcţia hepatică şi oferă o protecţie pentru ficat împotriva efectelor toxice ale anumitor substanţe.

Urmăriți Impact.ro și pe