7 ceaiuri pe care să le bei atunci când ești prins în multe treburi. Au efect de calmare

Daria Petrescu 10.04.2020, 15:30
7 ceaiuri pe care să le bei atunci când ești prins în multe treburi. Au efect de calmare

Lumina difuză, o baie fierbinte, cititul unei cărţi, acestea sunt câteva dintre elementele care te pot ajuta să ai un somn liniștit. Însă, câteva ceaiuri vă pot aduce relaxarea după o zi de muncă. Îți oferim mai jos câteva propuneri!

Ceaiuri pe care să le consumi atunci când ai o zi agitată

Ceaiul verde conţine cafeină, este recomandat să nu se bea seară, pentru că există riscul să alunge somnul. Ceaiul verde este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii.

El poate înlocui cafeaua, este un mod de a da jos kilograme în plus. Te scapă de stres şi detoxifică organismul, dacă se consumă nu mai mult de una două ceşti pe zi.

Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătăţeşte memoria. Este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia şi migrenele.

Ceaiul de roiniţă scade tensiunea arterială, linişteşte sistemul nervos. Băut fierbinte, acesta scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit. De asemenea, calmează stările tensionate şi combate probleme digestive care sunt asociate cu stresul.

Sunătoarea este folosită de mii de ani ca şi antidepresiv natural. Acesta are reale calităţi în vindecarea bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism.

Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului. Reduce anxietatea, stresul şi combate insomnia. Băut seara înainte de culcare face somnul liniştit şi odihnitor.

El combate depresia, este eficient în perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune şi un tonus pozitiv.

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie

Ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres. Combate simptomele cauzate de anxietate şi stress: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase.

Băut înainte de culcare, relaxează, calmează şi induce starea de somn odihnitor. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, este eficient în caz de greaţă, stări de rău.

Combate stările de oboseală care se instalează după o zi de muncă. E bun în sezonul ploios şi rece, calmează colicile sugarilor şi este eficient în caz de diaree.

Ceaiul de muşeţel este perfect seara înainte de culcare
Ceaiul de muşeţel este perfect seara înainte de culcare

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant şi liniştitor.

Băut seara înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant, uşor sedativ, liniştitor, parfumat, alungă insomnia, este apreciat ca o băutură magică, ideală pentru un somn liniştit şi odihnitor.

Ceaiul de muşeţel este perfect seara înainte de culcare, după o zi grea şi istovitoare, induce un somn liniştitor şi odihnitor, conform www.biaplant.ro, citat de Click.

Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Aceste flori sunt apreciate ca fiind cel mai puternic medicament în tratarea bolilor de inimă şi a bolilor cardio-vasculare

Urmăriți Impact.ro și pe