Ceaiul pe care românii nu trebuie să îl consume, dar nimeni nu ține cont. De ce trebuie să ne ferim de el

Iancu Andreea 09.09.2020, 12:19
Ceaiul pe care românii nu trebuie să îl consume, dar nimeni nu ține cont. De ce trebuie să ne ferim de el

Instalarea sezonului rece aduce cu sine un obicei drag multor români. Ceaiul cald va deveni companionul dimineților și serilor reci de toamnă, probabil alături de o linguriță de miere. Totuși, este extrem de important tipul de ceai pentru care optezi. Unul dintre ele, extrem de consumat de către români, ar trebui ocolit.

Ceaiul pe care nu trebuie să îl consumi niciodată

Din infuzia de frunze și fructe uscate rezultă o băutură aromată, pe placul multor consumatori. Ceaiul este util atât ca modalitate de relaxare după o zi dificilă, cât și ca adjuvant în diferite afecțiuni. Cine nu a consumat ceai de tei cu miere pentru a trata o răceala?! Totuși, trebuie acordat o atenție mai mare asupra tipului de ceai pe care îl folosești.

Deși are un gust plăcut, este ambalat frumos și este mai la îndemână decât varianta clasică, ceaiul la plic este periculos. Se pare că anumite tipuri de ceai la plic pot provoca probleme serioase de sănătate. Acele pliculețe cu un ambalaj luxos și un aspect mătăsos conțin în realitate și plastic. Astfel, de fiecare dată când consumăm o cană de ceai, înghițim și microparticule de plastic.

Pliculețele de ceai pot conține particule de plastic foto - Pexels
Pliculețele de ceai pot conține particule de plastic
foto – Pexels

Ce se întâmplă cu particulele de plastic din pliculețul de ceai

Cu siguranță ai consumat măcar o dată în viață un ceai la plic. Ai remarcat ambalajul elegant și fin, chiar și utilitatea sa. Este mult mai simplu să așezi un pliculeț de ceai în cană și să torni apoi apă fierbinte. Totuși, ar fi bine să te asiguri că băutura pe care o servești îți aduce și beneficii și nu neplăceri. Cel mai probabil bei ceai cu microplastic în cazul pliculețelor mai sus menționate.

Potrivit unui studiu, un singur ceai, preparat la temperatura de 95 de grade Celsius, eliberează 11,6 miliarde de microplastice și 3,1 miliarde de nanoplastice într-o singură cană. Aceste materiale reprezintă o serie de particule foarte mici de plastic, care au o dimensiune extrem de mică, de 5 milimetri. Ele se găsesc pretutindeni în jurul nostru și cel mai adesea ajung și în alimentele pe care le consumăm.

Ambalajele de plastic sunt extrem de nocive pentru sănătatea umană, dar și pentru mediu. Poluarea cu elemente de plastic este în creștere, iar organizațiile de mediu se străduiesc să formeze noi obiceiuri sănătoase populației. Astfel, se recomandă eliminarea pe cât posibil a ambalajelor din plastic și înlocuirea lor cu elemente biodegradabile. Iar tu poți începe prin a consuma ceai obișnuit, la vrac.

Urmăriți Impact.ro și pe