Ce trebuie să consumi seara pentru un somn odihnitor. Aşa vei scăpa de insomnii

Andra Daoud 09.06.2022, 18:20
Ce trebuie să consumi seara pentru un somn odihnitor. Aşa vei scăpa de insomnii

Somnul din timpul nopții este foarte important atât pentru copii, cât și pentru adulți. Se vorbește din ce în ce mai mult în ultima perioadă despre câte ore este recomandat să dormim pe noapte, dar și despre cum să reușim să ne odihnim mai eficient și să nu mai avem parte de insomnii și treziri dese. Alimentația poate juca un rol important în acest sens și sunt câteva ingrediente care contribuie la un somn odihnitor.

Ce să mănânci seara pentru un somn odihnitor

În timp ce unii oameni adorm imediat cum se așează în pat și nu se mai trezesc deloc până dimineața, alții au dificultăți în a se odihni, adorm foarte târziu și se trezesc de mai multe ori pe parcursul nopții, având un somn fragmentat. Dacă faceți parte din a doua categorie, trebuie să știți că există câteva trucuri care țin de alimentație și care vă pot ajuta să adormiți mai ușor și să aveți parte de un somn odihnitor.

Ce mâncăm de-a lungul zilei și mai ales seara poate influența calitatea somnului, spun specialiștii. Contează și când mâncăm ultima masă din zi, iar experții recomandă să treacă măcar două ore de la cină și până când mergeți la culcare, pentru o odihnă bună. Pentru un somn odihnitor, este important să consumați alimente bogate în melatonină și triptofan, două ingrediente care contribuie la calitatea somnului.

Migdalele sunt recomandate pentru că au cantități mari din aceste ingrediente. O mână de migdale crude consumate în a doua parte a zilei poate aduce schimbări notabile în ceea ce privește calitatea somnului. O cană cu lapte de migdale poate fi, de asemenea, o variantă bună, mai ales dacă o beți seara.

Cerealele precum fulgii de ovăz, semințele și nucile de orice fel, ouăle, carnea de pește, tofu, brânzeturile, ananasul, ardeiul sau bananele ar trebui să facă parte din alimentația zilnică, pentru un somn odihnitor.

Ce trebuie sa consumi seara pentru un somn odihnitor. Asa vei scapa de insomnii
Migdalele va pot ajuta sa dormiti mai bine

Obiceiuri care te pot scăpa de insomnii

Pe lângă alimentație, ceaiurile calmante sunt și ele de ajutor pentru un somn liniștit. O cană de ceai de mușețel, tei, lavandă, păducel, busuioc sau sunătoare, înainte de a merge la culcare, vă poate ajuta să vă relaxați și să vă odihniți mai bine.

Asigurați-vă că pe parcursul zilei nu consumați o cantitate mare de cafea sau de băuturi care conțin cofeină, pentru că pot afecta calitatea și durata somnului. De asemenea, este important să aveți o rutină și să încercați să mergeți la culcare în fiecare seară la aproximativ aceeași oră, cât mai devreme.

Întunericul din cameră vă poate ajuta să adormiți mai repede. Este recomandat să nu stați cu ochii în ecrane înainte de culcare. Lumina de la telefon, tabletă sau televizor este foarte obositoare pentru ochi și vă poate face să adormiți mai greu.

Urmăriți Impact.ro și pe