Ce trebuie să faci înainte de somn pentru a adormi repede. Prea puţine persoane ţin cont de acest detaliu

Andra Daoud 22.03.2022, 09:27
Ce trebuie să faci înainte de somn pentru a adormi repede. Prea puţine persoane ţin cont de acest detaliu

Odihna este extrem de importantă, indiferent de vârstă, iar în ritmul agitat al vieții cotidiene ajungem să dormim din ce în ce mai puține ore pe noapte. Oricât de obosiți am fi, sunt seri în care parcă somnul nu vine, iar acest lucru este extrem de frustrant. Din fericire, există tot felul de trucuri pentru a adormi mai repede și a ne odihni eficient.

Ce trebuie să faci înainte de somn pentru a adormi repede

Sunt seri în care, oricât de obosiți am fi, nu reușim să adormim. Ne uităm la ceas din 10 în 10 minute și calculăm câte ore de somn am mai avea din acel moment până dimineața. Numai că somnul tot nu vine și cu cât suntem mai nervoși și mai frustrați în această privință, cu atât vom adormi mai greu. Din fericire, există câteva trucuri care ne pot ajuta să ne relaxăm și să adormim mai repede și pe care le putem aplica în fiecare seară, ca pe un ritual.

Oamenii din toate colțurile lumii, din diverse culturi, au tot felul de ritualuri și de trucuri care, spun ei, îi ajută să adoarmă mai ușor. Chinezii, de exemplu, își înmoaie picioarele în apă fierbinte înainte de somn, iar acest obicei își are rădăcinile în medicina tradițională chineză. Este o modalitate excelentă de ralaxare și va poate ajuta să adormiți mai ușor, dacă faceți acest lucru seara.

Ce trebuie să faci înainte de somn pentru a adormi repede. Prea puţine persoane ţin cont de acest detaliu
O baie caldă la picioare vă poate ajuta să adormiți mai ușor

Välling, băutura care îi ajută pe suedezi să adoarmă

În Suedia, atât adulții cât și copiii consumă înainte de culcare o băutură care îi relaxează și îi ajută să se odihnească. Välling este un amestec de lapte și ovăz, făcută ca un terci, care se consumă caldă și care este foarte sățioasă. Este potrivită mai ales, pentru copii și bebeluși, însă în cazul lor se prepară cu ovăz măcinat.

De altfel, laptele simplu, cald, este excelent pentru a aduce somnul. Un pahar de lapte călduț înainte de culcare, simplu sau îndulcit cu puțină miere, este perfect pentru a vă relaxa și a adormi mai ușor. Dacă nu vă place laptele, un ceai cald poate avea același efect relaxant înainte de culcare. Alegeți un ceai aromat, cu efect relaxant, și savurați o ceașcă seara, înainte de culcare. Banalul ceai de mușețel are un efect relaxant cunoscut.

O metodă populară de a adormi folosită în tradiția nordică este sauna. S-a demonstrat că atunci când temperatura corpului crește, acesta se relaxează și efectul durează aproximativ 48 de ore, adică vă ajută să adormiți mai ușor și să vă odihniți bine pentru următoarele două nopți. Dacă nu aveți posibilitatea de a face saună, o baie fierbinte, cu uleiuri aromatice, poate avea același efect relaxant înainte de culcare.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe