Ce spun medicii din Belgia despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, doctorul de la ATI Piatra Neamț. Detalii de ultimă oră

Cristian Cojocaru 17.12.2020, 15:42
Ce spun medicii din Belgia despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, doctorul de la ATI Piatra Neamț. Detalii de ultimă oră

Acum o lună, medicul Cătălin Denciu era transferat la un spital din capitala Belgiei din cauza arsurilor suferite în urma incendiului izbucnit la secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț. Medicii din Belgia dau detalii despre starea actuală a eroului.

Cătălin Denciu este la terapie intensivă

Când a ajuns la spital, medicul erou avea arsuri în proporție de 80% din suprafața corpului și au fost necesare mai multe intervenții chirurgicale. Un jurnalist de la Antena 3, a fost în spitalul în care Cătălin Denciu primește în continuare îngrijiri medicale. Medicii belgieni au reușit să îl salveze iar în momentul de față acesta este internat la terapie intensivă. Medicii de acolo au încredere în șansele sale de vindecare.

Anestezistul de la terapie intensivă, dr. Soete Olivier a declarat că au fost necesare mai multe tratamente pentru a-l putea ține în viață și vindeca. Acesta mai spune că depinde foarte mult de profunzimea rănilor, iar procesul de vindecare se întinde pe o perioadă mai mare de timp, din cauză că nu i se pot face operații zilnice pacientului.

”El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”, mai adăugat medicul.

După ce tot acest proces se va fi încheiat, iar operațiile vor reuși cu succes, eroul va avea nevoie de o mare perioadă de recuperare precum și multă fizioterapie. Va necesita de asemenea și atenția specialistului de-a lungul anilor pentru a ține sub observație evoluția cicatricilor.

Acum o lună, medicul Cătălin Denciu era transferat la un spital din capitala Belgiei
Acum o lună, medicul Cătălin Denciu era transferat la un spital din capitala Belgiei

Soția și copiii s-au rugat de acasă pentru erou

Soția acestuia, Alina Denciu a afirmat că împreună cu copiii lor, s-au rugat de acasă pentru ca medicul să se întoarcă sănătos acasă. Aceasta le mulțumește tututor celor care le-au fost aproape în această perioadă grea.

”Sunt sigură că toate aceste energii pozitive și gânduri bune și toată dăruirea unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată dar le mulțumesc din tot sufletul, ne-au ajutat și pe noi să trecem peste aceste momente cumplite”, declară Alina Denciu.

În acest moment, la o lună după tragedie, speranța familiei crește de la o zi la alta, având în vedere că tratamentul dă roade. Ei sunt convinși că vor trece și peste această perioadă de grea încercare. Soția i-a fost alături în tot acest timpul și faptul că pot comunica și se pot vedea, o ajută enorm. Va mai urma o perioadă grea pentru medicul Cătălin Denciu, atunci când va începe recuperarea.

Spitalul militar din capitala Belgiei este specializat în cazurile de arsuri grave iar protocoalele sunt foarte bine stabilite și respectate cu mare strictețe, arată antena3.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe