Incendiul de la Piatra Neamț, în presa internațională. Ce scriu publicațiile străine despre drama din România

Daria Petrescu 16.11.2020, 14:22
Incendiul de la Piatra Neamț, în presa internațională. Ce scriu publicațiile străine despre drama din România

Incendiul izbucnit pe secția ATI a spitalului județean din Piatra Neamț a provocat o adevărată tragedie. 10 oameni infectați cu noul coronavirus au murit după ce etajul la care fusese mutați a fost mistuit de flăcări. Tragedia de la ATI Piatra Neamț a fost relatată și în presa străină. Iată ce scriu publicațiile străine despre drama din România.

Incendiul de la Piatra Neamț a lăsat în sufletele tuturor o durere imensă

Conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț a anunțat că, perchezițiile la unitatea medicală s-au încheiat luni dimineață, în jurul orei 2.00. Sâmbătă seară 10 pacienți au murit în incendiu. procurorii au ridicat mai multe documente pentru ancheta declanșată în acest caz. Rămâne de văzut cine se face vinovat de tragedia care a îngenunchiat rudele celor care nu au avut nicio șansă să se salveze din ghearele morții.

Ce spune presa străină despre tragedia de la Piatra Neamț

„Un incendiu la un spital care trata pacienți cu COVID-19 din nord-estul României a ucis 10 persoane sâmbătă și a rănit alte 10 persoane, dintre care șapte dintre ele au fost critice, au declarat oficialii. Procurorii au deschis rapid o anchetă penală”, scrie ABC News.

„România: Zece morți într-un incendiul la un spital Covid-19”, a precizat și și Eurosport.

Le Monde, care citează AFP, precizează că acesta este cel mai grav incendiu după tragedia din octombrie 2015 din clubul Colectiv. Reuters scrie că: ”Un incendiu ucide zece persoane într-un spital COVID românesc”.

Presa străină a scris despre incendiul din Piatra Neamț

„Zece persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit pe secția de terapie intensivă a unui spital din România care trata pacienși cu coronavirus. Alte șapte persoane sunt în stare critică în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, a scris Sky News.

„Cel puternic incendiu după 2015”

„Numărul victimelor provocate de un incendiu izbuncit la spitalul public din județul Neamț, din nord-estul României, este de zece morți și șapte răniți. Incendiul a izbucnit pe secția de terapie intensivă a spitalului, iar victimele sunt toate persoane cu Covid-19. Toți erau intubați”- Repubblica:

BBC a scris și  despre medicul erou, care și-a riscat viația încercând să scoată pacienții din incendiu și acum este în stare gravă: „Medicul rănit, care ar fi suferit arsuri pe cea mai mare parte a corpului, a fost transferat la București cu un avion”, scrie presa străină.

Despre „cel puternic incendiu după 2015, când focul de la un club din București a ucis 65 de persoane”, a anunțat  Deutsche Welle .

”Ţara cu 19 milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Sistemul său sanitar precar suferă din cauza numărului insuficient de medici, în special în oraşele mici”- Site-ul Al Jazeera.

„A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor.

Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în tratament. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură și un protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi. Seara la 18 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo”, a declarat Tătaru despre starea de sănătate a medicului erou, Cătălin Denciu.