Ce se va întâmpla în trenurile din România. Veste mare de la CFR

Stan Filon 04.10.2020, 16:53
Ce se va întâmpla în trenurile din România. Veste mare de la CFR

Vestea mult așteptată de toți românii care circulă cu trenurile CFR a venit, în sfârșit! CFR Călători a anunțat că va achiziționa terminale mobile pentru taxare, dotate cu imprimante, cu ajutorul cărora vor putea fi vândute bilete în tren, arată Agerpres.

CFR călători va elibera bilete de călătorie și în tren

Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, spune că pentru achiziția biletelor CFR din tren vor fi achiziţionate peste 2.000 de astfel de terminale, prețul lor ridicându-se la aproape 10 milioane de lei, fiind cumpărate cu ajutorul sumelor primite de copanie la ultima rectificare bugetară.

”În acest an, terminalele vor costa 2,8 milioane de lei şi se va continua în anul următor cu încă aproximativ 7 milioane de lei. Asta înseamnă o echipare a tuturor şefilor de tren cu acest terminal, unde se vor ţine evidenţele contabile pe gestiunea individuală. Ne vom duce undeva la 2.000 şi ceva de terminale în total”, a declarat directorul CFR Călători.

CFR calatori va elibera bilete de calatorie si in tren
CFR calatori va elibera bilete de calatorie si in tren

”Nașii” vor fi dotați cu terminale cu imprimantă pentru eliberarea biletelor CFR

Așadar, se va renunţa la clasicul chitanţier şi pix şi se vor emite bilete pe noul terminal, care va arăta exact locurile libere. Biletul CFR se va tipări pe un suport de hârtie, dar cu o imprimantă mică, mobilă, care va fi în dotarea controlorului sau a însoţitorului de tren.

Atenie, călători! Prețul biletelor va fi mai mare pentru călătorii care s-au urcat în tren din stații unde există case de bilete. Așadar, ”nașul” nu va fi înduplecat cu explicații de genul…nu am mai avut timp să cumpăr bilet, ci vor plăti o suprataxă.

În schimb, șeful CFR Călători a precizat că prețul biletelor eliberate în tren va fi neschimbat pentru călătorii care s-au urcat în stații unde nu există case de bilete.

”Preţul se măreşte pentru acei călători care s-au urcat din staţii cu case de bilete. Avem şi staţii unde nu avem case de bilete, unde nu vinde nimeni bilete şi pentru aceste staţii este normal să oferim acelaşi preţ”, a menţionat Costescu.

Prețul biletelor rămâne același și în tren pentru cei care se urcă din stații fără case de bilete

În ceea ce priveşte Cardul TrenPlus, şi acesta va suferi transformări, în sensul că nu va mai fi tipărit pe suport de hârtie, ci va fi gen portofel electronic.

”Deocamdată, Cardul TrenPlus va rămâne în vigoare aşa cum este, pentru că a fost o măsură bună, apreciată de foarte mulţi. Modul lui de implementare se va schimba şi lui i se vor putea adăuga o mulţime de alte bonusuri şi facilităţi pentru călători în momentul în care vom implementa terminalele mobile pentru taxare la toţi conductorii noştri.

Atunci totul se va putea face mult mai frumos, se va face prin scanare, se vor putea contoriza călătoriile, se vor putea aduna kilometrii parcurşi cu CFR Călători, iar călătorii noştri fideli şi vor fi răsplătiţi pe măsură cu aceste bonusuri şi facilităţi care se vor adăuga pe Cardul TrenPlus. El însuşi va deveni, dintr-un card pe hârtie, un card gen portofel electronic, cu un cont care va încuraja şi mai mulţi călători să vină spre noi şi să circule cu noi acolo unde doresc”, explicat Costescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...