Ce se întâmplă, de fapt, dacă adaugi bicarbonat de sodiu în paharul cu vin. Trucul uimitor pe care puțini îl cunosc

Iancu Andreea 24.08.2020, 12:11
Ce se întâmplă, de fapt, dacă adaugi bicarbonat de sodiu în paharul cu vin. Trucul uimitor pe care puțini îl cunosc

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de util în orice casă. Această pulbere poate face minuni când vine vorba de curățenia căminului tău. Totuși, el are și alte proprietăți. Puțini cunosc faptul că, în combinație cu vinul, bicarbonatul poate avea o reacție inedită.

De ce să adaugi bicarbonat de sodiu în vin

Se pare că dincolo de proprietățile sale utile la gătit și curățenie, bicarbonatul de sodiu poate fi un bun aliat al pasionaților de vinuri. El poate depista dacă vinul este unul natural sau nu.

În magazine există o gamă largă de soiuri de vinuri, ambalate frumos și având etichete atractive. Totuși, doar un adevărat cunoscător ar putea descoperi dacă vinul este de calitate dintr-o simplă înghițitură. Dacă nu ești un degustător profesionist ai putea cumpăra un vin scump, dar despre care să nu știi că nu e natural. Pentru a te scuti de cheltuială și pentru a te bucura de un buchet aromat și natural, încearcă trucul cu bicarbonatul de sodiu. Ai nevoie de un pahar de vin și puțin bicarbonat de sodiu.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu
Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Cum știi dacă un vin este bun sau nu

Începe prin a turna vinul într-un pahar. Apoi adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Vei desoperi că se va schimba culoarea vinului. Astfel, în momentul în care el va deveni verde-albastru înseamnă că ai ales un vin natural. Dacă acesta nu își modifică deloc culoarea sau chiar se deschide înseamnă că este făcut din prafuri, conform secretele.com.

De asemenea, dacă îți dorești o altă variantă de a afla calitatea vinului, folosește trucul cu apa. Ia un pahar cu apă și toarnă treptat câte o lingură de vin. Dacă este natural el va forma un strat în zona de sus a paharului. În caz contrar, dacă vinul este contrafăcut, el se va uniformiza cu apa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...