Bicarbonatul de sodiu face minuni în baie. Trucurile pe care trebuie să le încerci

Rădulescu Valentin 17.06.2020, 13:48
Bicarbonatul de sodiu face minuni în baie. Trucurile pe care trebuie să le încerci

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele multifuncționale care nu trebuie să lipsească din gospodăria nimănui. Proprietățile lui benefice te pot ajuta foarte ușor să cureți baia și să o dezinfectezi. Ce trucuri trebuie să încerci?

Trucuri ce trebuie încercate cu bicarbonatul de sodiu!

Bircarbonatul de sodiu este cunoscut mai ales pentru faptul că are în compoziție formula NaHCO3, care face parte din industria alimentară dar și a soluțiilor destinate pentru curățarea gospodăriei. Așadar, acesta poate fi folosit și ca detergent universal, mai ales pentru faptul că se poate cumpăra la un preț mult mai mic față de alte produse.

Acest praf poate fi folosit și pentru desfundarea țevilor, la care nu trebuie să faceți mare lucru. Este necesar să turnați un plic în scurgerea afectată, să îl lăsați să acționeze 15 minute, iar apoi turnați apă fierbinte. În așa fel conductele se vor decongestiona mai eficient, fără nici un fel de substanță care dăunează mediului înconjurător. Totodată, puteți curăța baia amestecând bicarbonatul cu oțet într-o pastă omogenă. Soluția vă va ajuta să înlăturați mucegaiul din jurul căzii sau cele de pe perdeaua de duș.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în baie. Trucurile pe care trebuie să le încerci
Bicarbonatul de sodiu face minuni în baie. Trucurile pe care trebuie să le încerci

Bicarbonatul are proprietăți antibacteriene

Datorită proprietăților sale antibacteriene, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru dezinfectarea vasului de toaletă, dar și pentru curățarea suprafețelor precum gresia, faianța sau blatul din bucătărie. Pentru a lăsa un miros frumos în urmă curățării, puteți adăuga în compoziția sa zeamă proaspătă de lămâie.

Totodată, utilizarea bicarbonatului în gospodărie nu se oprește aici. Acest praf magic poate ajuta chiar și la spălarea vaselor care elimină până și petele de grăsime arsă de pe tigăi, tăvi, etc. Pentru un mai bun efect al acestuia, bicarbonatul de sodiu poate fi presărat pe o pată de ulei  proaspăt sau grăsime pe un material textil, acest lucru va ajuta la îndepărtarea murdăriei mult mai ușor. De asemenea, dacă îl folosești la spălarea hainelor, acestea își pot recăpăta strălucirea iar textura va deveni mai fină și catifelată. Tot ce trebuie să faci este să îl adaugi în mașina de spălat. Acesta acționează ca un balsam de rufe atunci când este folosit la spălarea rufelor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe