Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în tratamentele pentru frumusețe. Rețete și trucuri

Daria Petrescu 15.08.2020, 08:25
Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu în tratamentele pentru frumusețe. Rețete și trucuri

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări. Pe lângă faptul că este folosit în a curăța diferite suprafețe, acesta are o utilitate extrem de importantă. Ei bine, bicarbonatul de sodiu se poate folosi în tratamentele pentru înfrumusețare. Pentru cei care nu au încercat această variantă, vă prezentăm mai jos câteva rețete și trucuri pe care sigur nu veți regreta dacă le încercați.

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări

Sigur ai avut probleme cu coșurile inestetice de pe față, măcar odată în viață. Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de ele. De asemenea, acest praf îndepărtează punctele negre sau te ajută să scapi de părul gras.

Dacă de cele mai multe ori, bicarbonatul de sodiu este folosit la prăjituri sau alte preparate, ei bine, s-a descoperit că acesta face minuni și când vine vorba de frumusețe. Ingredientul este unul dintre cele mai folosite remedii naturiste.

-pentru a-ți prepara un exfoliant natural ai nevoie de tărâțe, bicarbonat de sodiu și apă. Toate în cantități egale. După ce ați amestecat toate aceste ingrediente, pune masca pe față și masează ușor. Apoi clătește cu apă călduță.

-folosește bicarbonatul de sodiu pentru unghii impecabile. Pentru a vă putea curăța unghiile și cuticulele, înmuiați o periuță de dinți în bicarbonate de sodiu și masează  ușor, mâinile și unghiile.

– bicarbonatul de sodiu elimină bătăturile. Amestecați bicarbonat de sodiu in apa in care iti inmoi picioarele. Adaugă și câteva picături de lavandă. Puneți picioarele la înmuiat, apoi masează cu o pastă obținută din bicarbonat de sodiu, apă și zahar brun.

Bicarbonatul de sodiu face minuni

– se poate folosi în loc de deodorant. Puțini ștu despre acest truc, la îndemâna oricui, de altfel.  Amestecați patru linguri de bicarbonat de sodiu cu câteva picaturi de ulei esential de menta. Apoi aplicați în zona axilei.

folosește bicarbonatul de sodiu pentru unghii impecabile
Folosește bicarbonatul de sodiu pentru unghii impecabile

– bicarbonatul de sodiu se folosește la albirea dinților. Înmoaie o periuta de dinti în bicarbonat de sodiu si foloseste-o pentru a te peria pe dinti. Tehnica este una veche și foare des folosită de majoritatea oamenilor.

– este un bun tratament pentru coșuri și puncte negre. Nu trebuie să faci mare lucru. Pentru început, prepară o pasta din bicarbonat de sodiu și apă si aplic-o pe zonele afectate. Las-o să se usuce înainte de a îndepărta de pe piele.

-Pentru punctele negre, prepară o pasta din bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie și aplic-o pe nas si pe zonele in care ai puncte negre. După ce se usucă, îndepărtați pasta de pe față cu apă rece, din ambundență.

 

Urmăriți Impact.ro și pe