Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în baie. Efectele sunt miraculoase

Iancu Andreea 12.01.2021, 09:38
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în baie. Efectele sunt miraculoase

Motivul pentru care ar trebui să folosești bicarbonat de sodiu în baie este cât se poate de inspirat. Acest ingredient minunat are efecte miraculoase asupra obiectelor din baia ta și îți poate fi un real aliat în lupta cu murdăria. Află mai multe trucuri pentru curățenie.

Ce efecte obții dacă folosești bicarbonat de sodiu în baie

Curățarea băii poate da bătăi de cap multora, iar problemele cu care ne confruntăm adesea se regăsesc în multitudinea de soluții de curățare și igienizare disponibile pe rafturile magazinelor. Avem astfel soluție specială pentru chiuvetă și cadă, una pentru vasul toaletei, alta pentru curățarea oglinzii și a accesoriilor din inox. În final, ajungem să cheltuim o avere pe sticlele cu soluții de curățenie, care însă sunt și foarte periculoase pentru sănătate. Totuși, poți obține o bună igienizare a încăperii și doar dacă alegi să folosești bicarbonat de sodiu în baie.

Acest praf alb te scapă de grija depozitării atâtor ambalaje cu soluții de curățat, dar și de problemele de care te lovești din cauza substanțelor toxice. Natural și eficient, bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare neașteptat de eficient, care lasă suprafețele igienizate și strălucitoare. Tot ceea ce ai nevoie este să te folosești de câteva accesorii precum un burete și o lavetă, dar și de ingrediente naturale precum apă și oțet, care să potențeze acțiunea bicarbonatului. La final, baia va arăta impecabil.

Efectele bicarbonatului de sodiu în baie
Efectele bicarbonatului de sodiu în baie

Trucuri cu bicarbonat pentru baia ta

  • Accesoriile de inox se curăță rapid cu ajutorul unui burete moale, umezit, peste care se pune o pastă din bicarbonat și oțet. Cu ajutorul amestecului șterge obiectele de inox din baia ta și vei vedea cum strălucesc la final.
  • Cada și chiuveta vor fi impecabile dacă folosești un amestesc format din două părți de bicarbonat de sodiu și o parte de apă oxigenată. Lasă amestecul să acționeze timp de 15 minute și apoi freacă suprafețele bine. La final clătește cada și chiuveta cu apă.
  • Vasul toaletei are nevoie de atenție sporită, fiind necesară și o dezinfectare completă la fiecare curățare. Toarnă o cană de bicarbonat în vasul de toaletă și lasă-l să acționeze peste noapte. Tot ce trebuie să faci este să tragi apa de câteva ori.
  • Urmele de mucegai sunt cele mai dificil de înlăturat. Totuși, cu ajutorul unui burete umed și bicarbonat de sodiu poți scăpa de petele de mucegai de pe gresie, faianță, cadă și chiuvetă. Freacă bine suprafețele și apoi clătește totul. Dincolo de mucegai, care nu își va mai face apariția după curățare, nici calcarul nu se va mai depune.
  • Chiuveta înfundată și mirosurile neplăcute pot fi eliminate turnând jumătate de cană cu bicarbonat în scurgere și apoi o jumătate de cană de oțet. Acoperă scurgerea cu o lavetă umedă și așteaptă timp de cinci minute, iar apoi lasă apa caldă să curgă timp de câteva minute.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...