Cum cureți gresia cu bicarbonat de sodiu. Trucurile minune pentru baie

Diana Radu 15.08.2020, 08:47
Cum cureți gresia cu bicarbonat de sodiu. Trucurile minune pentru baie

Umezeala din baie face de multe ori ca curățarea gresiei să fie o bătaie de cap, deoarece favorizează apariția de dezoltarea microbilor. În plus, substanțele profesionale au un miros înțepător care nu ne permite să insităm foarte mult asupra petelor. În rândurile de mai jos vă propunem o soluție uimitoare care se prepară cu bicarbonat de sodiu și care îți va face baia să strălucească.

Trucul cu bicarbonat de sodiu care te ajută să cureți gresia din baie

Bicarbonatul de sodiu a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în rândul produselor de curățenie și asta datorită nenumăratelor sale proprietăți. În plus, raportul calitate preț este unul foarte bun. Acest ingredient magic pe care cu siguranță îl ai prin bucătărie te va ajuta să cureți așa cum ar trebui gresia din baie.

În acest sens va trebui să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de ceaşcă de apă fierbinte. Amestecul obținut se adaugă într-un recipient cu pulverizator și se agită bine înainte de folosire. În cazul în care avem de-a face cu o gresie mai veche și mai murdară, putem adăuga și o lingurp de lămâie sau de oțet.

bicarbonat de sodiu, gresie, baie
Trucul cu bicarbonat de sodiu care te ajută să cureți gresia din baie

Soluția pulverizată se lasă se acționeze 5 minute după care se freacă cu o lavetă umedă până se obține rezultatul dorit. Important de reținut este că curățarea gresiei se face de sus în jos, cu ajutorul unei lavete moi pentru a nu zgâria și pentru a te asigura că toată mizeria va fi eliminată, deoarece prin frecare și clătire aceasta va coborî pe plăcile ceramice aflate în partea de jos. Dacă ștergi inevrs, adică de jos în sus vei observa că inevitabil vor exista scurgeri care vor murdări suprafața pe care ai curățat-o inițial.

De asemenea, pe lângă plăcile cermice nu uitați să curățați și rosturile dintre ele, mai exact chitului ce a fost aplicat la montarea inițială. Pentru acest lucru poți folosi o periuță de dinți mai veche pe care poți adăuga bicarbonat de sodiu. La final baia ta va străluci din nou!