Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea obiectelor sanitare din baie. Toți cei care suferă de afecțiuni pulmonare cronice sau care au sistemul imunitar slăbit trebuie să știe asta

Iancu Andreea 03.11.2020, 08:26
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea obiectelor sanitare din baie. Toți cei care suferă de afecțiuni pulmonare cronice sau care au sistemul imunitar slăbit trebuie să știe asta

Bicarbonatul de sodiu este cu adevărat un ingredient minune de păstrat în gospodărie. Acesta este util nu doar în diferite afecțiuni gastrice, dar poate fi folosit cu succes la prepararea mâncărurilor, dar și la curățenie. Pentru că este un compus natural, acesta nu dăunează sănătății. Află cum poți dezinfecta obiectele sanitare din baie pentru a evita afecțiunile pulmonare și a nu slăbi sistemul imunitar.

De ce să folosești un truc cu bicarbonat de sodiu pentru obiectele sanitare din baie

Folosit adesea pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din casă, bicarbonatul de sodiu poate fi și un dezinfectant eficient. În special în zona băii, unde microbii sunt pretutindeni. Pentru a evita intoxicarea cu substanțe nocive precum detergenți și soluții de curățare, încearcă să folosești un truc cu bicarbonat de sodiu care îți va dezinfecta obiectele sanitare din baie.

Puțini cunosc ce pericole poate ascunde o baie. Se pare că cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit în cadrul unui studiu realizat în 2018 că particulele găsite în para de duș pot transmite infecțiile pulmonare. De asemenea, microbii de pe obiectele sanitare pot fi îngrijorători pentru cei care au un sistem imunitar slăbit. Astfel, este recomandată curățarea frecventă a capului de duș, dar și folosirea unor ingrediente naturale precum bicarbonatul de sodiu.

Cum poți curăța obiectele sanitare cu bicarbonat de sodiu foto - Pexels
Cum poți curăța obiectele sanitare cu bicarbonat de sodiu
foto – Pexels

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea obiectelor sanitare

Pentru că bicarbonatul de sodiu este un compus alcalin, combinat cu un acid precum oțetul, el poate ajuta la dizolvarea murdăriei. De asemenea, reacția chimică rezultată duce la dezintegrarea și eliminarea depunerilor obișnuite pe obiectele din baie.

Folosește un truc simplu cu bicarbonat de sodiu pentru a obține o baie impecabilă, igienizată și sigură. Pentru aceasta ai nevoie să combini 45 de grame de bicarbonat de sodiu cu 250 ml de oțet alb într-o pungă de plastic. Acest amestec va începe să facă bule de aer. Leagă punga de capătul de duș, astfel încât acesta să rămână în soluție până a doua zi. După ce trucul cu bicarbonat a funcționat, ai nevoie doar să clătești cu apă fierbinte.

Aceasta procedură poate fi utilizată pentru fiecare obiect sanitar în parte și vei descoperi că baia este mult mai curată și igienizată. Folosește această modalitate de a păstra baia curată și aplică soluția cel puțin o dată la trei luni. În acest fel te asiguri că obiectele cele mai utilizate din baie sunt dezinfectate eficient.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...