Cum faci un odorizant natural pentru baie. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și apă oxigenată

Andreea Bisinicu 22.10.2020, 20:38
Cum faci un odorizant natural pentru baie. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și apă oxigenată

Cum faci un odorizant natural pentru baie cu bicarbonat de sodiu. Te-ai fi gândit că e atât de simplu? Da, bicarbonatul de sodiu are foarte multe beneficii, nu doar în bucătărie. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și apă oxigenată.

Cum faci un odorizant natural pentru baie, chiar la tine acasă

Cum faci un odorizant natural pentru baie cu bicarbonat de sodiu. Cele făcute în casă sunt foarte eficiente, iar parfumul lor rezistă mai mult. Nimic nu se simte mai proaspăt decât aroma fresh a unui odorizant de cameră.

Nu toată lumea suportă odorizantele care se găsesc în comerț. Unele dintre aceste produse au un parfum foarte înțepător și chiar sufocant. Dacă ești adepta unei arome mai discrete și fine, iată cum poți învăța să faci singură, acasă, propriul tău odorizant natural pentru baie.

Încearcă și tu să faci acest odorizant natural pentru baie. Ingredientele necesare se găsesc pe toate drumurile. Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și apă oxigenată și gata, poți trece la treabă.

Odorizantele de baie care se prepara in casa dureaza mai mult
Odorizantele de baie care se prepara in casa dureaza mai mult

Cum faci un odorizant natural pentru baie cu bicarbonat de sodiu

Și pentru că nu putea lipsi el, ingredientul bun la toate, poți face singură odorizante pentru baie folosind bicarbonatul de sodiu. Pentru această rețetă trebuie să folosești o tavă cu forme pentru prăjituri de mici dimensiuni.

Amestecă într-un bol 300 de grame de bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie și puțină apă oxigenată. Soluția trebuie să aibă densitatea unei paste de dinți.

În continuare, adaugă un ulei esențial cu ce pafum floral preferi. Amestecă bine pasta și pune-o în formele mici pentru fursecuri.

Las-o să se usuce câteva ore. Pune bucățile de odorizant într-un recipient deschis la baie, pentru a răspândi o aromă plăcută. Periodic, poți arunca un astfel de mini odorizant în vasul de toaletă, să previi depunerea calcarului și să împrospăteze apa din vas.

Cum se prepara cel mai bun odorizant pentru baie cu bicarbonat de sodiu
Cum se prepara cel mai bun odorizant pentru baie cu bicarbonat de sodiu

Cum faci odorizant pentru baie pe bază de uleiuri

Ăsta este, probabil, cel mai simplu truc. Într-un borcănel de mici dimensiuni, curățat și dezinfectat, amestecă câteva linguri de glicerină cu ulei de cocos și ulei esențial preferat, precum uleiul de trandafiri sau de mentă. Pune în acest borcănel bețe din lemn de santal sau de trandafir, să difuzeze parfumul în toată camera.

Lasă borcanul în baie, aproape de duș, unde vaporii calzi vor amplifica parfumul uleiului aromatizat. Poți adăuga, din când în când, ulei esențial, pentru că devine mai fad și se pierde după câteva zile.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe