Ce se întâmplă dacă pui apă de gură pe bătături. Este un leac vechi, dar extrem de eficient pentru această afecțiune

Andreea Bisinicu 29.10.2020, 09:51
Ce se întâmplă dacă pui apă de gură pe bătături. Este un leac vechi, dar extrem de eficient pentru această afecțiune

Ce se întâmplă dacă pui apă de gură pe bătături. Este un leac vechi, dar extrem de eficient pentru această afecțiune. Tu știai despre asta? Funcționează de minune, chiar dacă nu pare, la început.

Ce se întâmplă dacă pui apă de gură pe bătături

Leacurile băbești sunt sfinte, cum ar spune bunicile noastre. Se găsește câte ceva pentru orice durere, orice disconfort, orice afecțiune. Te-ai săturat de cremele din farmacii sau din comerț, care nu-și fac efectul?

Dacă ai bătături, atunci uite ce trebuie să faci. Secretul e să pui apă de gură pe umflătură. Nu, nu e nicio glumă. Efectele sunt imediate. Apa de gură mentolată este un puternic antispetic.

Umezeşte un disc demaschiant cu apă de gură şi tamponează bătătura de trei ori pe zi, până ce zona se usucă. Vei vedea că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor tale.

Un alt leac din popor este cel cu gălbenuş de ou, miere şi lapte fierbinte. Este un excelent remediu împotriva durerii în gât şi a tusei. Ceaiul de ceapă este, însă, “vedeta” remediilor împotriva acestor afecţiuni.

Ce se intampla daca pui apa de gura pe batatura de la picior
Ce se intampla daca pui apa de gura pe batatura de la picior

Dacă te doare capul, ține un creion între dinți

Ăsta probabil este cel mai ciudat leac băbesc dintre toate. Se spune că atunci când te doare capul, trebuie să iei un creion între dinți și să-l ții acolo pentru câteva minute. După ce se vor relaxa mușchii feței, migrenele vor dispărea.

Faci febră? Pregătește o pereche de șosete înmuiate în oțet. Cât ai bate din palme, temperatura corpului va reveni la normal imediat.

Pentru durerea de stomac, bătrânii recomandă să bei 15 grame de cafea măcinată fiartă în 150 de ml de rachiu.

Cartofii raşi fac minuni pentru roşu în gât. Ce trebuie să faci?! Pune cartofii raşi într-un tifon, stropeşte-i cu spirt, după care aplică pe gât pentru câteva minute.

„Sunt eficiente şi în cazul durerilor de cap şi calmează tusea seacă”, spune medicul pediatru Rodica Nanu, de la Clinica Medicover din Bucureşti, conform Playtech

Ce sa faci atunci cand te doare spatele. Leacuri babesti eficiente
Ce sa faci atunci cand te doare spatele. Leacuri babesti eficiente

Te doare spatele? Pune compresă cu hrean

Bunicuțele s-au descurcat, de-a lungul timpului, cu ce au găsit pe acasă, prin cămară, prin pivniță, pentru a-și ușura durerile fizice sau spasmele musculare. Care medicină modernă? Tratamentele naturiste erau de bază și se mai folosesc și astăzi.

Știai că un leac băbesc pentru durerea de spate este compresa cu hrean ras şi stropită cu alcool sanitar? Fix cum ai auzit! Se pune pe zonele afectate şi se ţine cel puţin o oră.

În cazul în care te dor tălpile şi simţi că nu îţi trece cu nimic, foloseşte o minge de tenis. Rulează cu talpa bila pentru câteva minute şi gata, ai scăpat de această problemă.

Urmăriți Impact.ro și pe