Ce se întâmplă cu pensiile în aprilie. Anunțul important transmis de ministrul Muncii

Luiza Moldovan 11.04.2020, 15:39
Ce se întâmplă cu pensiile în aprilie. Anunțul important transmis de ministrul Muncii

Ce se întâmplă cu pensiile în aprilie. Anunțul important transmis de ministrul Muncii chiar azi. Violeta Alexandru a transmis informații importante, recent, privind banii pe care îi încasează pensionarii lunar. Conform anunțului făcut , se va face o excepție, astfel încât beneficiarii să-și primească mai repede banii.

Ce se întâmplă cu pensiile în aprilie. Anunțul important transmis de ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț extrem de important pentru pensionari. Aceștia își vor lua pensiile mai devreme decât de obicei. De regulă, banii de pensie ajungeau la beneficiari în a doua jumătate a lunii.

„Sper să fac acest anunț în cursul zilei de vineri”, a spus Violeta Alexandru astăzi.

Într-adevăr, multe bănci și-au informat deja clienții că beneficiile bănești care li se cuvin au intrat deja în conturi. Lucrul acesta se întâmplă mai devreme, luna aceasta. Se știe că, de obicei, pensiile și alocațiile pentru creșterea copiilor intrau în a doua jumătate a lunii în conturi.

”Am primit mesaje de la pensionari care spun că plata pensiilor în avans nu ar fi bună, pentru că ar da peste cap cheltuielile pe care le au. O astfel măsură ar putea fi luată doar dacă situația va fi una foarte gravă”, a declarat ministrul.

Violeta Alexandru:
Violeta Alexandru: „Pensiile au intrat”

Banii sunt în conturi

Cu toate acestea, banii au intrat, deja. Depinde de beneficiari să-și gestioneze banii după cum știu.

La finalul lunii martie, Violeta Alexandru a spus că a purtat discuții atât cu directorul Casei Naționale de Pensii Publice, cât și cu cel al Poștei Române. Demnitarul a dat asigurări că pensiile se vor plăti la data stabilită, ba chiar și mărite.

Violeta Alexandru a spus, de asemenea, că banii pentru cele aproape un milion de persoane intrate în șomaj tehnic sunt pregătiți. Angajații din sectorul de stat au primit, însă, și o veste proastă de la ministrul Muncii. Se pregătește un document prin care, prin rotație, fiecare va face două săptămâni de șomaj tehnic. Deja, salariile unora dintre angajații bugetari au fost micșorate, pe considerentul că au lucrat de acasă.

Nemulțumirile bugetarilor sunt mari, pentru că ei spun că, acasă fiind, au lucrat pe computerul personal, și-au folosit telefonul personal în interes de serviciu, își plătesc facturile din bani personali, iar acest lucru nu ar fi onest din partea ministerului.

Urmăriți Impact.ro și pe