Mămăliga este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate și îndrăgite alimente din țara noastră. Multă lume o consumă în locul pâinii și o apreciază pentru gustul ei. Rețeta clasică de mămăligă este extrem de simplă și toate gospodinele o cunosc. Însă, te-ai întrebat vreodată cum unora le iese atât de cremoasă și fără cocolașe? Ei bine, află secretul în rândurile următoare.
Deși mămăliga pare și chiar este ușor de obținut, acesta nu iese întotdeauna așa cum ți-ai dorit. Cu ajutorul acestui truc, însă, vei avea parte de o mămăligă cremoasă și fără cocoloașe. Ei bine, secretul care stă în spatele acestui produs delicios este știut doar de gospodinele pricepute.
Conform acestora, ingredientul care face diferența este untul nesărat. Datorită acestuia, mămăligă ta nu se va mai întări atât de repede și va avea mai multă savoare. Urmează pașii de mai jos și vei vedea că vei obține un cu totul alt gust al acestui preparat extrem de popular în țara noastră și nu numai.
Citește și Cât timp se fierbe mălaiul în apă. Doar așa faci cea mai bună mămăligă!
Mămăliga este, fără îndoială, unul dintre cele mai apreciate preparate din bucătăria românească. În aproape toate colțurile țării, aceasta este servită împreună cu diferite feluri de mâncare delicioase, precum sarmalele sau tochiturile. Totodată, mămăliga merge de minune și cu brânză sau smântână.
De asemenea, acest aliment reprezintă un înlocuitor perfect pentru pâine. Pentru a-l obține, însă, este foarte important să pui în compoziție patru linguri de unt nesărat. Astfel, mămăligă ta va ieși mai cremoasă și mai delicioasă.
Atenție! Cele patru linguri de unt nesărat se adaugă la distanță de cinci minute după ce ai pus apa cu sarea pe foc. Vei observa că în momentul în care vei începe să presari mălaiul, preparatul tău nu va mai forma nici enervantele cocoloașe. Un alt secret al acestui aliment este uleiul de măsline, însă nu exagera. O lingură din acest ingredient este suficientă. Spor la treabă și poftă bună!