Cum pregătești o rețetă delicioasă de mămăligă cu ou și brânză la cuptor, e perfectă pentru cina rapidă în familie

Badea Violeta 07.02.2023, 20:52
Cum pregătești o rețetă delicioasă de mămăligă cu ou și brânză la cuptor, e perfectă pentru cina rapidă în familie

Abia ai venit de la serviciu, ești foarte obosită și nu știi ce să faci rapid de mâncare? Ei bine, nu îți face griji, deoarece noi avem o propunere nemaipomenită pentru tine. Îți recomandăm să pregătești delicioasa rețetă de mămăligă cu ou și brânză la cuptor. Acest preparat este extrem de sănătos, gustos și ușor de făcut. Nu este nevoie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a pregăti o cină gustoasă pentru întreaga familie!

Rețeta de mămăligă cu ou și brânză la cuptor

Dacă abia ai ajuns acasă de la serviciu și nu îți place să pierzi timp în bucătărie, poți încerca rețeta noastră de mămăligă cu ou și brânză la cuptor.

Este un prepart extrem de delicios, sățios, rapid și ieftin. Vezi mai departe cum se pregătește. Ține cont de sfaturile noastre și îți garantăm că nu vei regreta nicio clipă alegerea făcută!

Citește și Cum să gătești pastele după rețeta unui câștigător al premiului Nobel. Metoda este una controversată!

Reteta de mamaliga cu branza si ou la cuptor
Reteta simpla si delicioasa de mamaliga cu branza si ou la cuptor. Un preparat perfect pentru cina

Ingrediente:

  • 250 de g de mălai;
  • 500 de ml de lapte;
  • 500 de ml de apă;
  • patru ouă;
  • 50 de g de unt;
  • 200 de g de telemea;
  • sare, după gust;
  • 200 de g de smântână.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, vom pune apa și laptele la fiert. Când acestea încep să cocotească, vom presăra și mălaiul. Ulterior, adăugăm sare și amestecăm încontinuu, apoi oprim focul.

Acum, vom lua o tavă tip iena, pe care o vom unge cu unt. Mai departe, vom pune un strat de mămăligă, brânză rasă și unt tăiat cubulețe. Ulterior, adăugăm ultimul strat de mămăligă și facem câteva găurele pentru a adăuga ouăle.

Adăugăm ouăle, dar nu înainte de a pune puțin unt pe fiecare ou. Dăm tava la cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsăm până când ouăle s-au pătruns. Servim preparatul cald cu puțină smântână deasupra și puțin piper proaspăt măcinat. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Românii rămân fără soluții: până și mămăliga se scumpește. Cât a ajuns să coste un kilogram de mălai!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...