Ce s-a găsit în pungile de carne de la Metro. E alertă alimentară în România

Elena Cislaru 07.04.2023, 14:27
Ce s-a găsit în pungile de carne de la Metro. E alertă alimentară în România

A fost emisă alertă alimentară în România. Pungile cu carne de la un mare hipermarket din țară au fost scoase din vânzare, după ce au fost descoperite nereguli grave.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a făcut un control la unul din magazinele Metro din Sectorul 4 din București. Inspectorii ANPC au găsit nereguli grave la mai multe produse, inclusiv la pungile de carne. Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au aplicat mai multe sancțiuni.

Ce sancțiuni au aplicat inspectorii ANPC

Inspectorii ANPC au aplicat hipemarketului Metro amenzi contravenționale de peste 125.000 lei, precum și oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, dar și propunerea de emitere a unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

Ce era în  interiorul pungilor cu carne

Conform informațiilor comunicate de ANPC, în pungile de carne s-au găsit cantități mari de lichid sangvin, ceea ce înseamnă că clienții plăteau pentru sânge în loc de carne la casa de marcat. În plus, greutatea produsului nu corespundea cu realitatea. În acest sens, depozitul Metro din Ștefănești a fost trans la răspundere de către inspectorii ANPC.

M-am întrebat întotdeauna de ce unele acte normative, cu impact la nivel european, par facultative pentru unii operatori economici ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Încă o dată se dovedește că avem de dus o luptă permanentă cu fărădelegea, indiferent de dimensiunea financiară a companiilor. A cumpăra zeamă la preț de carne mi se pare o bătaie de joc și aș vrea să cred că nu numai mie. Din nou se dovedește că există o oca pentru producătorii români și alta pentru cei din străinătate. Acțiunile noastre nu se vor opri indiferent de intențiile unora și altora”, a spus Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Ce alte nereguli au mai găsit

Totodată, ANPC a extins verificările și la depozitul Metro din Ștefăneștii de Jos, după ce în magazinul din Berceni al aceluiași furnizor, au fost găsite mai multe nereguli, în special la carne de vită importată din Australia, Argentina, Germania și Irlanda. De asemenea, aici au fost găsite și produse expirate ce urmau a fi comercializate, dar și fructe și legume de calitatea I dar care, de fapt prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistență, precum și zone cu lovituri și mucegai.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe