Ce s-a văzut pe o cameră de supraveghere în timpul cutremurului recent din Gorj. Imaginile au ajuns pe internet. Video

Badea Violeta 11.03.2023, 21:18
Ce s-a văzut pe o cameră de supraveghere în timpul cutremurului recent din Gorj. Imaginile au ajuns pe internet. Video

Trei cutremure au avut loc sâmbătă, 11 martie, în Gorj. Primele două au avut o intensitate mică, de 2,4 și de 2,5 grade, iar cel de-al treilea a avut o magnitudine de 3,6 grade pe Richter și s-a resimțit puternic în mai multe zone din Oltenia. O dovedesc imaginile surprinse de o cameră de suraveghere din comuna Runcu. Iată ce se observă pe filmare!

Imagini după seismul înregistrat în Gorj

Cutremurul cu magnitudinea de 3,6, care a avut loc sâmbătă, 11 martie, în Gorj, la ora 16:17, a fost surprins de o cameră de supraveghere montată într-o curte a unui localnic din comuna Runcu, unde, de altfel, a fost și epicentrul seismului.

În imagini se vede cum pământul este zguduit destul de tare, inclusiv casa gospodarului. Potrivit datelor furnizate de către Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe din România: 16 km NV de Târgu Jiu, 67 km S de Hunedoara, 73 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81 km S de Deva și 93 km V de Râmnicu Vâlcea.

Citește și România, zguduită de mai multe cutremure, astăzi, 11 martie. S-au produs în zone diferite, ce magnitudini au fost înregistrate!

Un cutremur a avut loc și în Vrancea

Vă reamintim că, tot astăzi, a avut loc un seism și în județul Vrancea. Acesta a avut loc la ora 14:09:18, la o adâncime de 140 de kilometri și a avut magnitudinea de 4,1 pe scara Richter.

„Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic seism din țara noastră de anul acesta s-a înregistrat pe data de 14 februarie, în Oltenia. Cutremurul a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe orașe din județul Gorj.

Ulterior, au urmat mai multe replici, dar intensitatea acestora a fost slabă. La vremea aceea, Raed Arafat susținut o declarație de presă și le-a explicat oamenilor cum ar trebui să se comporte în caz de cutremur.

„E normal să apară un moment de panică după al doilea cutremur. Panica este cauzată fie că oamenii simt cutremurul în zona unde nu sunt obișnuiți, dar ele pot duce la greșeli de comportant dacă oamenii nu înțeleg cum să reacționeze. Panica poate să fie ucigătoare.”, a spus oficialul.

Citește și Fenomen periculos, într-o regiune din România în caz de cutremur. Specialiștii în seismologie trag un semnal de alarmă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...