Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere cu două minute înainte de explozia din Istanbul: „Sunt două posibilități”

Elena Avramescu 14.11.2022, 12:47
Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere cu două minute înainte de explozia din Istanbul: „Sunt două posibilități”

Noi informații apar după tragedia de la Istanbul, iar recent au fost publicate imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, cu numai două minute înainte de explozie. În plus, persoana care a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând 6 persoane și rănind alte 81 a fost arestată, după cum au anunțat luni autoritățile turce.

Noi informații cu privire la atacul din Istanbul

În cursul zilei de astăzi au apărut imaginile surprinse de camerele de supraveghere, care arată cum o femeie stă pe o bancă pentru o perioadă mare de timp, mai precis peste 40 de minute, după care se ridică cu fix două minute înainte de explozie. Ministrul turc al Justiției, Bekir Bozag, a declarat că femeia a lăsat acolo o geantă sau o pungă de plastic, a declarat ministrul turc al Justiției, Bekir Bozag.

„Sunt două posibilități. Fie geanta sau punga respectivă avea un mecanism în ea, cineva o detonat-o de la distanță. Toate aceste scenarii sunt în prezent în curs de investigare. Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă”, a spus ministrul.

Până acum, atacul nu a fost revendicat, însă a dus la decesul a șase oameni și la rănirea gravă a altor 81, astfel că jumătate dintre acestea au avut nevoie de spitalizare.

Preşedintele turc Erdogan a fost cel care a denunţat un „atac josnic”, chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali, spunând că indiciile sugerează un atac terorist, dar și faptul că o femeie ar fi fost implicată.

PKK este o posibilă organizaţie teroristă, așa cum o numește Ankara, alături de aliaţii săi occidentali, cum ar fi Statele Unite şi Uniunea Europeană. Se pare că organizația luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80, fiind considerată vinovată de atacurile sângeroase survenite în Turcia.

A fost gasita persoana responsabila pentru explozia de la Istanbul
Explozie Istanbul

Imediat după producerea tragediei, guvernatorul orașului a anunțat noul bilanț, după ce inițial fuseseră raportate mai puține persoane decedate sau rănite.

„Din păcate, în explozia care a avut loc astăzi pe strada Istiklal, numărul morților a crescut la 6, iar cel al răniților la 53. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi le urăm însănătoşire grabnică”, a spus Ali Yerlikaya, într-un mesaj pe care l-a publicat pe Twitter.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost vorba despre un „atac perfid cu bombă”, iar toți cei vinovați de această tragedie vor fi prinşi şi pedepsiţi aspru. În plus, cinci procurori au preluat ancheta referitoare la incidentul nefericit.

„6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile relevante ale statului nostru își continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac perfid și grupările din spatele lui.

Din primele informaţii pe care ni le-a dat guvernatorul, aici se simte un miros de terorism. Ar putea fi greșit dacă spunem cu siguranță că este terorism, dar primele informații sunt că o femeie joacă un rol în această afacere”, a mai spus preşedintele turc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...