Ce reprezintă, de fapt, liniile albe de pe cer. Răspunsul specialiștilor a devenit viral, au demontat toate scenariile apocaliptice

Anca Manolica 05.11.2022, 21:33
Ce reprezintă, de fapt, liniile albe de pe cer. Răspunsul specialiștilor a devenit viral, au demontat toate scenariile apocaliptice

Liniile albe de pe cer, lăsate în urmă de avioane, au devenit un amplu subiect de controversă printre politicieni. Deputatul ex-AUR Mihai Lasca a trimis către Autoritatea Aeronautică Civilă o interpelare în care solicită să îi fie explicat ce sunt acestea și „care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”. Ce răspuns i-a oferit instituția.

Ce reprezintă liniile albe de pe cer. Scenariul apocaliptic al deputatului Mihai Lasca

Din seria cu ce își mai ocupă timpul aleșii statului, îl prezentăm în rândurile de mai jos pe deputatul bihorean Mihai Lasca. Pornind de la mai multe postări conspiraționiste de pe Facebook, acesta a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile să îi spună ce sunt liniile albe de pe cer. Iar răspunsul primit nu a făcut decât să îl înfurie și mai tare!

Deși ar părea o glumă, ei bine, nu este. Subiectul circulă în mediul online de mai bine de o lună, timp în care reţelele sociale au apărut numeroase filmări şi fotografii care ilustrează cerul brăzdat de linii albe, precum cele lăsate de avioane, în mai multe zone din ţară.

Iar mesajele însoțitoare spuneau diverse: unii anunţau alarmist teorii conspiraţioniste, spunând că se aruncă „virusuri, otrăvuri”, „praf magnetic” şi alte substanţe nocive în atmosferă, alții au luat în derâdere dezbaterea, în vreme ce alții au explicat că sunt simple urme de aeronave.

Întrebarea oficială adresată de un deputat ex-AUR

Deputatul Mihai Lasca nu a stat prea mult pe gânduri și a trimis către Autoritatea Aeronautică Civilă o interpelare în care cere să i se explice ce sunt „liniile albe de pe cer”, „care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”. Vezi, în fotografia de mai jos, solicitarea pe care accesta a făcut-o la finalul lunii octombrie.

Solicitarea deputatului Mihai Lasca
Solicitarea deputatului Mihai Lasca

Ce răspuns i-a oferit instituția

Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu un răspuns ironic, recomandându-i să acceseze codurile QR, fiind o aluzie la conspirațiile potrivit cărora oculta mondială urmărește controlul populației prin aceste coduri:

„Stimate domn, 

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, transmisă prin corepondență electronică, înregistrată la AACR, și având în vedere îngrijorările cu privire la fenomenul contrails de care am luat la cunoștință, în scopul unei mai bune informări și cunoașteri, vă comunicăm că, la data de 13 octombrie 2022, AACR a publicat voluntar pe Facebook o serie de materiale menite să ajute la clarificarea acestui subiect.  Acestea pot fi accesate prin scanarea următoarelor coduri QR.

Vă mulțumim pentru atenția pe care o acordați în privința îngrijorărilor exprimate de cetățeni”.

De ce apar liniile albe de pe cer
De ce apar liniile albe de pe cer

În urma acestui răspuns, deputatul ales în Parlament pe listele AUR iar acum s-a înscris în Partidul Patrioților Poporului Român a fost extrem de deranjat, motiv pentru care a revenit cu un e-mail către directorului general al Autorității, în care se arată indignat că i s-a cerut să citească articole în limba engleză.

„Dle director, în România, în caz că nu ați citit art. 13 din Constituția României, limba oficială este limba română. Dacă nu doriți să formulați un răspuns în limba română Solicitării unui Deputat ales de Poporul Român în Parlamentul României vă pot trimite o coală de hârtie să vă scrieți demisia în LIMBA ROMÂNĂ. Dacă nu vă descurcați vă trimit un cetățean român să vă ajute să o scrieți. Până atunci VĂ SOLICIT A DOUA OARĂ să-mi comunicați DE URGENȚĂ: 

  1. ce reprezintă „liniile albe de pe cer” (chemtrails ȘI NU contrails) și ce substanțe chimice conțin
  2. care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”.

Așadar, ce reprezintă aceste linii? Ei bine, ele sunt doar niște dâre normale de condens lăsate de motoarele avioanelor și nu au apărut până acum dovezi științifice care să susțină contrariul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...