Membră AUR reținută după ce a furat din pensii și salarii din funcția de poștaș. Candidase și la funcția de Senator al României

Gabriela del Pupo 18.02.2022, 16:37
Membră AUR reținută după ce a furat din pensii și salarii din funcția de poștaș. Candidase și la funcția de Senator al României

Simona Mărginean, membră AUR, candidată la funcția de Senator, cosilieră a primarului din Valea Lungă, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată că pe vremea când lucra la Poșta Română a furat din pensiile și alocațiile celor cărora le aducea lunar sumele de bani. Prejudiciul se ridică la 35.000 de lei.

54 de persoane înșelate

Faptele s-au petrecut după ce Simona Mărginean a candidat pe listele AUR la alegerile din 2020 pentru funcția de senator. Aceasta ocupa poziția a treia pe listele de Alba. În urma anchetei și reținerii de astăzi ea va fi exclusă din partid a declarat deputatul AUR de Alba Daniel Gheorghe, pentru alba.ro. Polițiștii spun că 54 de persoane nu și-au primit sumele cuvenite.

„La data de 17 februarie 2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore față de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, ambele în forma continuată. Din cercetări a rezultat că, în perioada august-decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă.

Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice”, se precizează într-un comunicat al Poliției, potrivit digi24.ro.

Poșta Română, anunţ despre pensii şi alocaţii. Când se vor plăti în luna decembrie

Funcții cu responsabilitate la care a renunțat pe parcursul anchetei

Pe lângă calitatea de membru AUR, candidat la Senatul României, Simona Mărginean era și consiliera primarului din Valea Lungă. A renunțat la această funcție în luna ianuarie a acestui an.

De asemenea la demararea anchetei privind sustragerea a 35.000 de lei din pensiile și alocațiile pe care trebuia să le livreze, aceasta a demisionat și din funcția de factor poștal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...