Cum se pregătesc cartofii pai sănătoși. Trebuie mâncați imediat după ce sunt gata

Ioana Bucur 11.03.2021, 20:54
Cum se pregătesc cartofii pai sănătoși. Trebuie mâncați imediat după ce sunt gata

Învață cum se pregătesc cartofii pai sănătoși. Sunt delicioși, dar sunt interziși în diete sau când încercăm să ne menținem silueta. Cu alte cuvinte, aproape mereu. Există, însă, un truc ce ne poate ajuta să ne bucurăm în continuare de ei.

Cum se pregătesc cartofii pai sănătoși

Așa cum se întâmplă cu toate preparatele gustoase, cartofii pai au efecte nedorite atât asupra sănătății, pe termen lung, cât și asupra siluetei, pe termen scurt. Dacă sunt prăjiți, conțin o cantitate mare de grăsimi, ceea ce se traduce printr-un conținut caloric ridicat. Există, totuși, o modalitate de a ne bucura de gustul delicios, fără să avem niciun motiv de regret. Cum se pregătesc cartofii pai sănătoși? În primul rând, se pun la cuptor. Poate unii au strâmbat din nas când au citit, însă trebuie să precizat că, dacă sunt gătiți cum trebuie, vor avea același gust și aceeași textură precum cei făcuți în tigaie. Folosind un truc destul de simplu, rezultatul va fi delicios.

Ce pași trebuie urmați pentru a pregăti cartofii pai sănătoși

Primul pas se face chiar în magazin, în momentul în care alegem cartofii. Pentru a obține cartofii pai ca la carte, nu se poate folosi orice soi. Cei mai potriviți sunt cei cu coajă albă, ce rămân moi la interior, în timp ce capătă o crustă fără cusur la exterior, potrivit doc.ro. După ce ajungem în bucătărie, cartofii se spală bine și apoi începe un alt pas important: tăierea. Trebuie tăiați în felii nu foarte groase, dar nici prea subțiri, toți de aceeași dimensiune. Nu uitați să îi ștergeți bine după spălare, folosind, cel mai bine, un șervețel de hârtie. Oricât de bine ar fi aceștia scurși, trebuie să îi și ștergi, întrucât apa va împiedica formarea acelei cruste crocante.

Cum se pregătesc cartofii pai sănătoși

Chiar dacă se pregătesc la cuptor, nu înseamnă că trebuie să uităm complet de ulei. Dacă sunt stropiți cu un strat subțire, acesta va ajuta cartofii tăiați pai să își formeze crusta crocantă. În mod normal, la jumătate de kilogram de cartofi se pun una sau chiar două linguri de ulei de măsline sau ulei de canola. Amestecă-i în așa fel încât uleiul să se distribuie în mod uniform. Înainte de a-i așeza în tavă, acoperă interiorul vasului cu hârtie de copt. Cartofii tăiați pai se așează unul lângă altul, fără să se lipească între ei și într-un singur strat, ca să se gătească în mod uniform. Dacă se setează cuptorul la o temperatură de 220 de grade, vor fi gata în cel mult 25 de minute. Atenție! După primele 10 sau 15 minute, este recomandat să se scoată din cuptor și să fie întorși, cu grijă, pe partea cealaltă.

Ultimul sfat este cel mai plăcut! Cartofii pai trebuie mâncați imediat după ce sunt gata. Nu trebuie decât să fie stropiți cu condimentele preferate, puși într-un bol suficient de mare sau în farfurii și să fie savurai la masă, în compania celor dragi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...