Negresă pufoasă de post. Reţeta pe care toate gospodinele trebuie să o ştie

Iancu Andreea 18.03.2021, 19:49
Negresă pufoasă de post. Reţeta pe care toate gospodinele trebuie să o ştie

Perioada postului poate fi una provocatoare din punct de vedere culinar, în special pentru gurmanzi. Cu greu te poți abține de la dulce, iar deserturile din această perioadă nu par să te încânte prea tare. Există însă alternative la dulciurile delicioase din copilărie, iar una dintre ele este rețeta de negresă de post, pe care trebuie să o încerci. Ar putea deveni preferata ta și a celor dragi, chiar în detrimentul variantei „de dulce”.

Rețeta pentru negresă de post. Desertul iese pufos și extrem de aromat

Dacă și tu ești în căutarea unei rețete pentru un desert de post, află că o negresă cu multă cacao este oricând binevenită. Varianta propusă de laurasava.ro este una simplu de făcut și conține numai ingrediente potrivite pentru momentele în care te hotărăști să elimini alimentele de origine animală din meniul tău.

Ingrediente:

  • 180 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 100 g gem
  • 20 g cacao
  • 25 g nucă de cocos
  • 8 g praf de copt
  • 4 g bicarbonat
  • 235 g făină
  • 25 g stafide sau mere, prune, caise uscate, tocate marunt (opțional)
  • arome: scorțișoară, zahăr vanilat, câte o linguriță
Adaugă o glazură din ciocolată neagră pentru un plus de savoare
Adaugă o glazură din ciocolată neagră pentru un plus de savoare

Cum prepari desertul de post

În primul rând, se pregătește cuptorul, lăsându-l să se încingă la 170 de grade Celsius, împreună cu o tavă medie, peste care așezăm hârtie de copt. Apoi, aceasta se unge cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule de bucătărie și se presară cu fulgi de nucă de cocos sau făină. Trecând la compoziție, se vor amesteca într-un bol uleiul și zahărul, peste care se adaugă gemul și apa. Toate ingredientele se amestecă bine. După ce acestea au fost bine omogenizate, se trece la ingredientele uscate. Făina, amestecată în prealabil cu praf de copt și bicarbonat, se amestecă cu scorțișoara, cacao și fulgii de nucă de cocos sau nucile măcinate.

De asemenea, se pot adăuga stafide, sau fructe uscate, tocate marunt. Compoziția se toarnă în tavă și se nivelează. Tava de negresă se pune la copt pentru aproximativ 30-35 de minute. Prăjitura se taie în bucăți potrivite după ce s-a răcit bine. Pentru un plus de savoare, puteți opta pentru o glazură din ciocolată de post, neagră, topită. De asemenea, se poate unge cu un strat subțire de gem, de preferat de caise sau prune, peste care să presărați nuci tocate sau alune, ori nucă de cocos. Chiar și zahărul pudră deasupra va avea un efect spectaculos. Cu siguranță prăjitura va fi apreciată de către toți cei care o vor gusta, fiind ideală în zilele de post sau pentru cei care au ales un stil de viață fără alimente de origine animală.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...