Ce pensie are Florin Piersic la stat. Actorul a împlinit 86 de ani

Badea Violeta 28.01.2022, 15:54

Florin Piersic nu mai are nevoie de nicio introducere. Acesta este, fără dar și poate, unul dintre cei mai mari actori ai țării noastre. Artistul și-a petrecut o mare parte din viață pe scenă și a adus multe zâmbete pe buze românilor. Deși este un maestru al teatrului și filmului românesc, Florin Piersic nu este recompensat pe măsură, dacă ne gândim la pensia primită de acesta de la stat.

Ce sumă îi intră în buzunar lui Florin Piersic

Florin Piersic a împlinit ieri, 27 ianuarie 2022, respectabila vârstă de 86 ani. Marele actor român se poate lăuda cu o carieră impresionantă.

De-a lungul timpului, acesta a jucat în numeroase filme, dar și în spectacole de teatru. De asemenea, Florin Piersic a ajuns să fie iubit de public și datorită aparițiilor sale televizate.

Marele artist a cucerit inima tuturor românilor datorită rolurilor sale de haiduci. Cu siguranță, fiercare persoană își amintește de incredibila serie Mărgelatu, producție regizată de Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis.

Deși are o carieră de peste 66 de ani, Florin Piersic încasează de la stat o pensie de doar 2000 de lei. La aceasta se adaugă și o indemnizație lunară de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei, potrivit Fanatik.ro.

Ce crede Florin Piersic despre vaccinul anti-COVID-19
Florin Piersic 

Cum și-a petrecut ziua de naștere

Din păcate, Florin Piersic a fost extrem de trist chiar de ziua lui. Marele actor a mers la cimitir pentru a-și conduce prietenul pe ultimul drum.

Este vorba despre epigramistul Eugen Albu, născut în județul Alba. Coincidența a făcut ca acesta să fie înmormântat chiar pe data de 27 ianuarie, de ziua marelui artist.

„E cea mai tristă veste pe care am primit-o. Eu acum m-am întors din Germania, unde am avut două spectacole și atât de fericit ar fi fost Eugen Albu să fi știut că am jucat acolo și că publicul din Germania m-a primit extraordinar.

Cum se poate ca eu să vin astăzi aici și să mă întâlnesc cu Albu în felul ăsta?! El care era unul din cei mai buni, poate cel mai bun, cel mai devotat, cel mai generos prieten pe care l-am avut eu.

În loc să petrecem împreună, pentru că astăzi împlinesc și eu o grămadă de ani, eu trebuie să îl conduc pe el pe ultimul lui drum.”, a declarat Florin Piersic, pentru România TV.

Epigramistul Eugen Albu a încetat din viață sâmbătă, 22 ianuarie 2022. Acesta s-a născut pe data de 27 aprilie 1940, la Geoagiu de Sus, județul Alba. De-a lungul vieții sale, cel care a fost și bun prieten cu Florin Piersic a publicat peste 2000 de epigrame.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...