Ce nu au voie să facă turiştii în Italia. Toţi românii comit această greşeală, din păcate

Ioana Bucur 07.06.2021, 08:07
Ce nu au voie să facă turiştii în Italia. Toţi românii comit această greşeală, din păcate

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru călători își redeschide granițele, dar cu reguli stricte. Ce nu au voie să facă turiştii în Italia. Toţi românii comit această greşeală, din păcate.

Ce nu au voie să facă turiştii în Italia

Cine se bucură de câteva zile de vacanță pe plajă pleacă, inevitabil, cu câteva scoici, pietricele sau chiar un pumn de nisip acasă. Acest gest intrat aproape în reflex va aduce amenzi usturătoare. Autoritățile au anunțat ce nu au voie să facă turiștii în Italia.

În primul weekend de vară, presa din Sardinia a dezvăluit că poliția vamală a aplicat amenzi în valoare de aproape 3.000 de euro, după ce 41 de persoane au vrut să plece de pe insulă cu câteva suveniruri ce sunt, acum, ilegale: aproape o sută de kilograme de nisip, scoici și pietre de pe plajă. Potrivit Euronews, „amintirile” din Sardinia ajung, de cele mai multe ori, să fie puse la vânzare pe internet, hrănind o piață profitabilă și ilegală.

Problema este una veche pentru autoritățile italiene. Legea ce prevede sancțiuni cuprinse între 300 și 500 de euro pentru nisipul furat de pe plajă a fost adoptată încă din anul 2017 și care are ca scop prevenirea efectului cumulativ al îndepărtării nisipului și a scoicilor de către milioanele de turiști care se adună în fiecare an pe insula mediteraneană, renumită pentru întinderi lungi de plaje de nisip curate.

Ce nu au voie să facă turiştii în Italia
Amendă pentru cei care pleacă de pe plajă cu „suveniruri”

Italia, număr record de persoane vaccinate anti-Covid-19 în 24 de ore

Campania de vaccinare anti-Covid-19 din Italia a atins un nou record. Potrivit autorităților sanitare, vineri au fost administrate 600.000 de doze, în cele 2.666 de centre de imunizare din țară.

„Ziua de ieri (n.r. – vineri, 4 iunie) a fost marcată de un număr record de doze administrate înntr-un interval de 24 de ore, acesta fiind de 600.000. Numărul total de doze administrate până acum depăşeşte 37 de milioane. Italia este pe locul doi în Europa în privinţa numărului de oameni vaccinaţi complet, după Germania şi înaintea Franţei şi Spaniei”, a anunţat autoritatea italiană responsabilă cu vaccinarea.

Italia a dat startul sezonului estival din data de 2 iunie. În zonele cu rate mai mici de incidență, terasele, restaurantele și alte localuri de genul au permisiunea de a servi oaspeții în aer liber chiar și seara. În „zonele galbene”, oamenii se pot bucura din nou de vizitele la muzee și de mersul la cinematograf. Cu toate acestea, restricția de circulație pe timpul nopții rămâne în vigoare, de la ora 22:00.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...