Ce este interzis să faci în Qatar. Gesturile banale pentru care poți ajunge la închisoare

Beatrice Dumitru 21.11.2022, 09:00
Ce este interzis să faci în Qatar. Gesturile banale pentru care poți ajunge la închisoare

A început Campionatul Mondial de Fotbal 2022, considerat cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii. Acesta se desfășoară în Qatar, iar în țara musulmană există câteva reguli stricte pe care suporterii trebui să le respecte pentru a nu ajunge la închisoare. Ce nu au voie să facă fanii la Cupa Mondială.

Reguli care trebuie respectate în Qatar

Șapte dintre cele opt stadioane pe care se desfășoară meciurile Campionatului Mondial de Fotbal 2022 din Qatar au fost construite special pentru această competiție, iar costul total se ridică la patru miliarde de dolari. De asemenea, Qatarul a modernizat infrastructura orașelor, care, alături de celelalte investiții necesare organizării vor duce investiția totală la 229 de miliarde de euro, fiind cea mai scumpă ediție a Cupei Mondiale din istorie.

Dar în Qatar sunt câteva reguli controversate pee care suporterii sosiți aici trebuie să le respecte. Autoritățile din această țară au avertizat că gesturile publice de afecțiune în țara musulmană, între persoane de același sex, sunt pedepsite cu închisoarea până la trei ani, în timp ce relațiile sexuale între persoane necesătorite legal se pedepsesc cu închisoare până la șapte ani.

Ce este interzis să faci în Qatar. Gesturile banale pentru care poți ajunge la închisoare
A început Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar.

De asemenea, oricine jignește Coranul, religia islamică, blestemă orice religie divină sau promovează o altă religie sau un alt cult pe teritoriul Qatarului riscă să ajungă după gratii. Suporterii sunt supărați și pentru că organizatorii au interzis consumul de bere pe stadioane cu doar două zile înainte de debutul turneului final. În această țară, consumul de alcool este restricționat.

Cel mai controversat Campionat Mondial

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar este considerat unul cotroversat, din cauza acuzațiilor care planează asupra țării organizatoare. Acestea vizează miile de muncitori care au murit pe șantierele Cupei Mondiale, dar și modul în care Qatarul a obținut dreptul de a organiza un asemenea eveniment sportiv. Chiar Netflix a produs un documentar intitulat „FIFA: Fotbal, bani și putere”, care arată corupția de la cel mai înalt nivel al fotbalului mondial.

32 de echipe naționale s-au aliniat la startul Cupei Mondiale de Fotbal 2022, dar numai două se vor lupta cu trofeul pe masă în marea finală care va avea loc pe 18 decembrie, pe arena Lusail.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...