Cazări revoltătoare la Campionatul Mondial din Qatar. Suporterii sunt oripilați, primele imagini

Ana Anitoiu 17.11.2022, 08:10

Suporterii echipelor de fotbal participante la Campionatul Mondial din Qatar sunt oripilați, după ce au apărut primele imagini cu cazările. Aceștia s-au revoltat când au văzut în ce condiții ar fi nevoiți să stea, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, când va avea loc cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale.

Primele imagini cu cazările de la Campionatul Mondial din Qatar. Suporterii, revoltați

Primele imagini cu cazările la Cupa Mondială 2022 au apărut pe rețelele sociale. Zeci de mii de suporteri nu și-au mai găsit locuri de cazare la hotel sau au dorit o variantă mai ieftină de cazare, astfel că, pentru a nu rata evenimentul vor fi nevoiți să stea în tabere special amenajate.

Din imagini, pe care le puteți vedea în galeria foto, se poate observa că suporterilor le-au fost puse la dispoziție corturi ce au condiții minime, cu câte două paturi și o noptieră. Cei care vor să fie prezenți la meciurile din cadrul Campionatului Mondial au fost oripilați de ce îi așteaptă, conform Daily Mail.

FIFA a descris aceste cazări din Qatar ca fiind o „experiență unică” ce le va permite suporterilor să se conecteze la cultura acestei țări.

„Orașul Al Khor oferă o experiență unică de camping arab ce reflectă și cuprinde tradițiile Qatarului. Locurile de cazare sunt mobilate confortabil, încărcate cu accente contemporane și într-un stil ce amintește de un cort tradițional din Qatar”, arată un comunicat al FIFA.

Cazari revoltatoare la Campionatul Mondial din Qatar
Cazari pregatite pentru suporteri, la Campionatul Mondial din Qatar. Foto: Captura video

Cu ce au comparat suporterii condițiile de cazare de la Campionatul Mondial din Qatar

Aceste imagini cu locurile de cazare din Qatar au apărut pe rețelele sociale în contextul în care anterior s-a vorbit despre dotări de lux – mult spațiu, aer condiționat, baie proprie, facilități pentru prepararea cafelei și a ceaiului, televizor, uscător de păr, fier și masă de călcat, frigider, seif și chiar wifi.

Însă, în urma imaginilor apărute pe rețelele sociale, suporterii nemulțumiți de condițiile ce cazare ce le-au fost pregătite pentru Campionatul Mondial din Qatar le-au comparat cu cele de la Fyre Festival, un eveniment muzical ce a fost organizat în Insulele Bahamas, în anul 2017.

Atunci, în ciuda faptului că organizatorii le-au promis invitaților că vor avea condiții de lux, imaginile surprinse cu cazările la acel eveniment au stârnit numeroase controverse. Netflix a lansat chiar un documentar despre acest subiect, cu titlul „Fyre: The Greatest Party That Never Happened/ Fyre: Cea mai mare petrecere ce n-a avut loc niciodată”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...