Bulionul este unul dintre cele mai importante preparate din cămară, fiind un ingredient fără de care numeroase feluri de mâncare nu ar mai avea același gust delicios. Bulionul este necesar în anotimpul rece și foarte util în cel cald. Însă, deși poate părea destul de ușor de făcut, o mică greșeală poate face ca zeci de kilograme de roșii să fi fost risipite degeaba. Vezi ce condimente se pun la bulion și care sunt roșiile care fac preparatul mai bun.
Dacă este pentru prima dată când faci bulion acasă, probabil te întrebi care sunt cele mai potrivite roșii pentru bulion și ce condimente se pun la bulion, de fapt. Bulionul făcut în casă este mai bun decât orice pastă de tomate din comerț, fapt pentru care multe gospodine nu vor să renunțe la preparatele de casă pe bază de roșii proaspete.
Pentru a obține cel mai bun bulion de până acum, trebuie să ai în vedere câteva aspecte extrem de importante – așa-zisele secrete ale bulionului – și anume:
Citește și: Cât trebuie fiert bulionul, de fapt? Multe gospodine greșesc. De asta nu rezistă toată iarna
Atunci când cumperi roșiile pentru bulion, trebuie să ții cont de anumite criterii. Tomatele trebuie să fie cât mai proaspete, în niciun caz mucegăite, terciuite sau fermentate. În caz contrar, vei obține un bulion acru, cu un gust departe de a fi plăcut.
Așadar, ai grijă ca roșiile să fie proaspete și cât mai cărnoase. De asemenea, ele trebuie să fie bine coapte. Unele gospodine recomandă roșiile roz pentru bulion, deoarece sunt mai dulci decât cele roșii, iar preparatul iese mai aromat. Ideal ar fi să folosești roșii de grădină, ca să nu fie stropite.
După cum aminteam și mai sus, secretul unui bulion de calitate constă în fierberea îndelungată (a nu ”se uita”, totuși, bulionul pe foc. Acesta va căpăta o culoare brună și își va pierde din aromă). Vei ști că bulionul tău este gata atunci când acesta va căpăta consistența smântânii.
În volumul ”Conserve din fructe și legume”, scris de Maria Cristea Șoimu, găsim un sfat important și anume că cel mai bun bulion este cel care respectă o rețetă cât mai simplă. Prin urmare, evită să pui tot felul de condimente în preparatul tău, deoarece se va pierde din gustul dulce și aromat al roșiilor.
Poți condimenta bulionul cu ingrediente naturale, cum ar fi: ceapă, usturoi, frunze de țelină, busuioc și rădăcină de pătrunjel.
Ingrediente:
Mod de preparare: