Ce au furat susținătorii lui Trump din Capitoliu. Mărturia unui senator democrat

Cristian Cojocaru 08.01.2021, 19:47
Ce au furat susținătorii lui Trump din Capitoliu. Mărturia unui senator democrat

Ceea ce părea la început un protest, s-a transformat într-un adevărat asediu la clădirea Capitoliului, acum două seri. Susținătorii lui Trump, incitați la violențe de către acesta, nu numai că au cauzat pagube în interiorul clădirii dar au furat și obiecte.

Susținătorii lui Trump au furat din Capitoliu

O acțiune de violență care a scandalizat toată lumea și anume asediul de la Capitoliu din Washington. Mai multe detalii ies la iveală după această manifestare a simpatizanților lui Donald Trump, acțiune care a produse pagube de ordin material dar și de ordin uman. În urma înregistrărilor video, apar ofițeri de poliție de la Capitoliu care făceau selfie alături de protestatarii trumpiști, după ce au pătruns în clădirea care găzduiește Camera Reprezentanților și Senatul SUA.

Procurorul interimar din Washington, Michael Sherwin a declarat că mai multe aparate electronice dar și alte obiece au dispărut din birourile senatorilor, informații care pe mâinile greșite ar putea pune în pericol securitatea națională a SUA.

 „Au fost furate materiale şi trebuie să identificăm ce s-a făcut, să atenuăm (consecinţele)” deoarece există riscul ca securitatea naţională să fie afectată, a spus el. „Deocamdată nu cunoaştem dimensiunea pagubelor în acest moment – dacă au existat pagube, nu cunoaştem amploarea acestora”, a declarat Sherwin.

În fotografie apare un om care pleacă din clădire cu un pupitru de conferințe
În fotografie apare un om care pleacă din clădire cu un pupitru de conferințe

Un senator democrat acuză că demonstranții i-au răscolit biroul

Senatorul american Jeff Merkley, a declarat că protestatarii pro-Trump care au pătruns în clădire, i-au răscolit biroul și i-au furat acestuia un laptop. Într-un video postat pe pagina sa de Twitter, senatorul arată cum trumpiștii au lăsat o dezordine totală în biroul său, cum au împrăștiat dosarele de pe birou și au lăsat chiar și un muc de țigară.

„Au furat laptopul care era pe masă”, a spus senatorul în filmare la un moment dat, în timp ce filma biroul gol.

Apar tot mai multe îngrijorări cu privire la integritatea informațiilor digitale pe care oamenii congresului le țineau în clădire, după ce mai multe laptopuri s-au făcut nevăzute. O altă imagine șocantă și-a făcut apariția pe Twitter, o fotografie în care apare un om care pleacă din clădire cu un pupitru de conferințe, în timp ce zâmbește larg la cameră. Acesta purta o șapcă pe care era inscripționat numele lui Trump.

Forțele de ordine încă evaluează pagubele, timp în care Trump a declarat că nu își va recunoaște niciodată înfrângerea în fața lui Joe Biden.

 

Urmăriți Impact.ro și pe