Ce apare în cea mai recentă declarație de avere a vicepremierului Raluca Turcan. Suma impresionantă strânsă în cont

Iancu Andreea 21.06.2020, 09:25
Ce apare în cea mai recentă declarație de avere a vicepremierului Raluca Turcan. Suma impresionantă strânsă în cont

În urma celor mai recente declarații de avere ale membrilor Guvernului, au putut fi observate cele mai bogate nume ale cabinetului Orban. Astfel, unul dintre cei mai bogați membrii este și Raluca Turcan, vicepremierul României. Doamna Turcan se poate lăuda cu o avere ce se ridică la sume fabuloase. De altfel, există și alte nume sonore, cu averi cel puțin la fel de impresionante.

Suma din declarația de avere a vicepremierului Raluca Turcan

Viceprim-ministrul se poate considera o persoană bogată. Aceasta are notată în declarația de avere deținerea a două terenuri, în Limanu (CT) și Gruiu (IF), ultimul dintre ele aflându-se în coproprietate cu Valeriu Turcan și Bogdan Chirițoiu. Totodată, soții Turcan dețin un imobil în Sibiu, ce se încadrează într-o suprafață de 102 metri pătrați. De asemenea, vicepremierul Turcan posedă o mașină marca Toyota, din 2008 precum și bijuterii în valoare de 12.000 de euro.

Suma fabuloasă se regăsește însă în conturile Ralucăi Turcan. Astfel, femeia a acumulat mai bine de jumătate de milion de euro în conturile deschise la diferite bănci din România.

Primul ministru nu se ridică la nivelul altor colegi din Guvern Foto - Inquam
Primul ministru nu se ridică la nivelul altor colegi din Guvern
Foto – Inquam

Cine sunt cei mai bogați și cei mai săraci miniștri

Pe de altă parte, o serie de alte declarații de avere sunt la fel de impresionante. Astfel aflăm nume importante, cu averi impunătoare în rândul guvernanților.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, zis și ”Grindă”, își păstrează locul de cel mai bogat membru al Guvernului. Acesta a acumulat dividende și acțiuni care depășesc 6 milioane de lei, adică peste 1,2 milioane de euro. Ion Ștefan are de asemenea două case, șapte terenuri și multe alte bunuri de valoare.

Totodată, Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu are 400.000 lei în conturi și 75 de hectare de pădure. De asemenea, Cîțu specifică în declarația de avere că a dat cu împrumut 30.000 de euro și că deține un credit de 330.000 de euro. Ministrul de Finanțe are un salariu de peste 120.000 de lei pentru funcția din Senat. Pe de altă parte, el primește dividende în valoare de 150.000 de lei pentru pădurea deținută.

Printre cei mai puțin avuți miniștri din cabinetul Orban se numără chiar premierul. Ludovic Orban deține doar o casă în comuna Dobroiești, județul Ilfov. El are și o mașină veche de 13 ani și conturile goale. Ventiturile suplimentare pe care le notează Orban sunt doar cele provenite din consultanța tehnică acordată unei firme de avocatură. Astfel, el încasează anual aproximativ 90.000 de lei, precum și un salariu de 27.000 de lei pentru funcția de prim ministru. Pe de altă parte, soția sa are două conturi de 10.000 de euro.

Nici Nelu Tătaru nu poate fi considerat un om bogat. Ministrul Sănătății nu are nici mașini, nici case pe numele său. Acesta a declarat că are 200.000 de lei în conturi, dar și datorii de 178.000 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI