Ce a făcut Ionel Arsene imediat după condamnarea la 8 ani și 4 luni de închisoare. Baronul de Neamț a sunat un personaj important

Andra Daoud 07.04.2022, 08:10
Ce a făcut Ionel Arsene imediat după condamnarea la 8 ani și 4 luni de închisoare. Baronul de Neamț a sunat un personaj important

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a primit o condamnare de 8 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență. După decizia dată de Tribunalul Bacău, care nu este definitivă, Arsene a vorbit la telefon cu un om important din partid. Ce au discutat cei doi și ce ar putea face Arsene în zilele următoare.

Ce a făcut Ionel Arsene imediat după condamnarea la 8 ani și 4 luni de închisoare

Tribunalul Bacău a dat ieri decizia în cazul lui Ionel Arsene. Baronul de Neamț, care era cercetat pentru trafic de influență, a fost condamnat la închisoare pentru faptele comise între 2013 și 2015. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. După ce s-a dat verdictul, șeful de partid l-a sunat pe Ionel Arsene pentru a-i comunica faptul că partidul așteaptă o decizie din partea lui.

Sunt anumite decizii în interiorul partidului pe care trebuie să le respectăm. Am avut astăzi o discuţie telefonică cu domnul Arsene (…) Am avut o discuţie normală, ca între colegi, între camarazi, până la urmă, şi nu era, şi normal că nu era, într-o situaţie foarte convenabilă.

În următoarele zile voi avea o discuţie şi în ceea ce priveşte decizia politică a domnului Arsene (…). Corect şi colegial este să aştept întâi o decizie politică din partea domnului Arsene. (…) Repet, am avut o discuţie telefonică, urmează ca mâine şi poimâine să avem alte discuţii.

Nu e un moment fericit nici pentru domnul Arsene, nici pentru familia domniei sale şi nici pentru partid. Nu comentez deciziile instanţei, nu am făcut-o niciodată şi nici nu o să fac, să comentez deciziile unui magistrat, sub nicio formă. Dar există anumite decizii în interiorul partidului pe care va trebui să le respectăm.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Ce a făcut Ionel Arsene imediat după condamnarea la 8 ani și 4 luni de închisoare. Baronul de Neamț a sunat un personaj important
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Ionel Arsene a fost judecat pentru trafic de influență

Ionel Arsene a ajuns în atenția procurorilor pentru că în anul 2013, în timp ce ocupa funcțiile de deputat și președinte al organizației județene Neamț a PSD, ar fi primit de la o persoană (care ulterior a fost martor în dosar) suma de 100.000 de euro „pentru a-și folosi influența (…) în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.

Arsene a mai fost judecat și într-un alt dosar de trafic de influență, după ce ar fi pretins de la un afacerist 5% dintr-un contract cu Administrația Apelor Române.

După verdictul dat de instanță, s-a dispus confiscarea sumelor de 80.000 de euro și 150.000 de lei de la baronul de Neamț. De asemenea, Ionel Arsene trebuie să achite cheltuieli de judecată în valoare de 30.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe