Ionel Arsene, ”baronul de Neamț” despre acuzațiile în urma incendiului de la Spitalul Județean. ”Totul e o dezinformare”

Stan Filon 15.11.2020, 16:09
Ionel Arsene, ”baronul de Neamț” despre acuzațiile în urma incendiului de la Spitalul Județean. ”Totul e o dezinformare”

A început deja aruncarea vinei între autoritățile din Piatra Neamț, după incendiul care a ucis 10 pacienți internați pe secția ATI a Spitalului Județean. Alți 7 oameni se zbat între viață și moarte, iar autoritățile au început să se acuze între ele.

Președintele Consiliului Județean Neamț spune că prefectul dezinformează

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat că secția de ATI a fost mutată de la etajul 3, la etajul 2, fără să existe măcar o notificare de la DSP! Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, ripostează și el și îl contrazice pe prefect ți îl acuză de declarații false.

”Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ este organizată pe două niveluri: pe etajele 2 şi 3 mai exact. Toate saloanele pe aceste două etaje sunt cu avizele la zi, nu s-a făcut nicio modificare în acest corp de clădire. Într-adevăr, în spital se lucra pentru a mări capacitatea secţiei ATI, dar nu era decât o cameră goală, nu erau echipamente duse, nu era nimic şi urma să fie întâi avizată de DSP. Totul este o dezinformare”, îi răspunde Arsene, prefectului de Neamţ.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt spune ca acuzatiile prefectului sunt false
Presedintele Consiliului Judetean Neamt spune ca acuzatiile prefectului sunt false

”Tragedia ar fi putut fi evitată dacă Guvernul ar fi permis deschiderea la capacitate maximă a secţiei modulare de spital de la Leţcani”

Preşedintele CJ Neamţ spune că în ultimii 2 ani investiţiile Consiliului Judeţean în spital au fost de peste 20 de milioane de lei, iar aparatura care a ars în incendiu este nouă și de ultimă generaţie.

”În ultimii 2 ani de zile Consiliul Judeţean Neamţ a investit peste 20 de milioane de lei doar în dotarea cu echipament medical. Am investit în ultimii 2 ani de zile şi am făcut din Spitalul Judeţean de Urgenţă unul dintre cele mai dotate şi mai moderne din punctul de vedere al dotării cu echipamente medicale. Toate echipamentele, majoritatea echipamentelor din secţia ATI erau noi. Am văzut şi declaraţia directorului de la ATI pe ţară, care spunea că e păcat de ceea ce a văzut acolo, că sunt echipamente de ultimă generaţie, care au ars în acel incendiu. Eu am făcut tot ce ţine de mine ca preşedinte al Consiliului Judeţean pentru că dvs. ştiţi că CJ doar finanţează spitalul pentru că partea de coordonare efectivă a activităţii SCJU o face Ministerul Sănătăţii prin DSP. Practic, noi suntem doar cu banii, Consiliul Judeţean”, a mai spus Arsene.

Ionel Arsene aruncă vina pe Guvernul Orban! Acesta spune că tragedia ar fi putut fi evitată dacă Guvernul ar fi permis deschiderea la capacitate maximă a secţiei modulare de spital de la Leţcani, cumpărată de Consiliul Judeţean Neamţ şi Consiliul Judeţean Iaşi.

Prefectul acuză că secția ATI s-a mutat de la etajul 3, la etajul 2, fără avize

”Nu cred că managementul a fost cauza, ci suprapopularea acestui spital. Eu strig de 3 săptămâni, de când erau imagini cu pacienţi care erau ţinuţi afară pentru a fi testaţi pentru că capacitatea SCJU era depăşită. Suntem în genunchi de 3 săptămâni şi am strigat către Guvernul României să deschidă Spitalul modular COVID de la Leţcani, unitate pe care Consiliile judeţene Neamţ şi Iaşi am cumpărat-o. Este un spital Rol3 NATO de ultimă generaţie cu 250 de paturi din care 103 de ATI. Stăm cu un spital nou, neocupat de nimeni şi cu SCJU Piatra Neamţ suprapopulat”, a mai acuzat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat, duminică, faptul că era obligatoriu ca Spitalul să notifice DSP-ul despre modificările structurii, ceea ce nu s-a întâmplat. ”Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru”, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr, la Digi 24.