Ce a declarat șeful de gară din Larissa în fața magistraților. Bărbatul riscă o pedeapsă radicală

Stan Filon 06.03.2023, 15:56
Ce a declarat șeful de gară din Larissa în fața magistraților. Bărbatul riscă o pedeapsă radicală

Acum s-a aflat ce le-a spus procurorilor șeful de gară din Larissa, localitatea greacă unde a avut loc cel mai grav accident feroviar din istoria acestei țări. În tragedia care a îndoliat o întreagă țară și-au pierdut viața 57 de persoane, printre care se numără și un tânăr din România.

Ce a declarat șeful de gară din Larissa în fața magistraților

Șeful de gară din Larissa, Vassilis Samaras, în vârstă de 59 de ani, a ajuns în fața procurorilor, care îl acuză de implicarea în moartea a 57 de oameni, care au decedat în noaptea dintre 28 februarie și 1 martie în urma impactului dintre un tren de marfă și un tren de pasageri.

Șeful de gară a fost arestat preventiv și se pare că și-a recunoscut vina în fața procurorilor greci care anchetează cazul accidentului feroviar. Conform Codului Penal din Grecia, bărbatul riscă de la o pedeapsă 10 ani de închisoare până la închisoare pe viaţă.

Ce a declarat seful de gara din Larissa in fata magistratilor
Ce a declarat seful de gara din Larissa in fata magistratilor

Accidentul, urmat de o explozie puternică

Avocatul şefului de gară, Stefanos Pantzartzidis, a declarat că bărbatul este devastat şi i-a spus magistratului în faţa căruia s-a prezentat „adevărul fără teamă”, potrivit Reuters. Acesta și-a asumat responsabilitatea pentru eroarea care a dus la accidentul feroviar devastator.

În noaptea de marți, 28 februarie, spre miercuri, 1 martie, un tren cu pasageri care făcea legătura între Atena și Salonic s-a ciocnit cu un marfar, iar presa locală a notat că este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”. Accidentul feroviar a fost urmat imediat de o explozie puternică, ceea ce a făcut ca un incendiu violent să izbucnească la fața locului. Astfel, victimele au fost foarte greu de identificat de către autorități.

Accidentul feroviar din Grecia a scos mii și mii de oameni în stradă. Aceștia au cerut să se facă dreptate și au mai cerut demisia guvernului elen pentru starea în care se află în prezent rețeaua feroviară a Greciei. Premierul le-a cerut iertare familiilor victimelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...