Cazul Caracal. Dialogul care dovedește că tot cazul a fost judecat greșit? ”A dus-o în altă țară pe Alexandra”

Andrei Cezar 29.05.2020, 13:43

Ies la iveală detalii halucinante din cazul Caracal. La aproape un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu, unchiul ei a dat publicității o conversație care ar fi putut să ducă ancheta către o altă pistă față de cea pe care au mers procurorii, cea a unei rețele de prostituție. Alexandru Cumpănașu a povestit pentru Evz.ro că a pus la dispoziția anchetatorilor o discuție purtată între o colegă a Alexandrei și un posibil ”lover-boy” care ar fi putut să schimbe cursul anchetei, pe care procurorii, însă, nu au luat-o în seamă.

Dialogul halucinant care dovedește că totul a fost judecat greșit

Procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu este în plină desfășurare. Anchetatorii au administrat probe la dosarul cauzei care să îl incrimineze pe ”monstrul din Caracal” și pe complicele său, Ștefan Risipițeanu. Însă nu au considerat că ar merita să verifice și alte piste ale dispariției lor.

Potrivit jurnaliștilor Evenimentul Zilei, procurorii ar fi trebuit să ia în calcul și anchetarea variantei unor rețele de trafic de persoane și spun că unele probe în acest sens sunt readuse în atenție de Dincă, de avocații familiilor și de rudele celor două fete, considerând, totodată, că ”DIICOT și-a încheiat misiunea”.

În cadrul termenelor de judecată ”monstrul din Caracal” a reclamat presiuni asupra sa pentru a-și recunoaște vinovăția, declarând că nu le-a ucis pe fete și dorește acum reluarea anchetei.

Probele sus-enunțate au fost puse pe masa procurorilor încă de la începutul acestui caz, însă nu se regăsesc în rechizitoriu.

Potrivit sursei citate, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a primit mai multe informații, imediat după dispariția nepoatei sale, pe care le-a furnizat anchetatorilor. Printre acestea se află un mesaj care ar fi tebuit să îi pună pe gânduri pe cei care au administrat probele.

„Mai ales în primele zile de după dispariţia Alexandrei, am făcut apel la cei care au informaţii să mi le pună la dispoziţie. Chiar dacă nu voiau să-şi dezvăluie identitatea. Mă gândeam că un om, mai degrabă spune ceva unei rude a victimei, decât în faţa procurorilor. Oamenii nu vor bătăi de cap , să fie chemaţi prin tribunale.  Eu nu le ceream decât să ajute la găsirea nepoatei mele.

Am fost pur şi simplu bombardat în acele zile de început cu tot felul de ştiri. Unele fanteziste. Altele care aveau iz de diversiune. Dar erau şi foarte multe informaţii credibile, demne de luat în seamă. Le-am triat aşa cum m-am priceput eu mai bine şi le-am pus la dispoziţia anchetatorilor. Pentru că ei aveau calitatea să le verifice. Eu, ca civil, nu puteam face investigaţii aşa cum face un procuror. Şi cred că nici nu este bine să se întâmple asta. Anchetele trebuie făcute de către cei îndrituiţi de lege.

Printre informaţiile credibile pe care le-am furnizat anchetatorilor, repet, fără a garanta că sunt şi reale, ci doar rugându-i să le verifice, se numără şi cea pe care v-o pun la dispoziție. Sunt discuţiile dintre o colegă a Alexandrei şi un băiat. Eu presupun că e un lover-boy. Discuţiile mi s-au părut interesante şi cred că merita să se verifice dacă ele cuprind un adevăr, sau sunt simple scorneli ale unui tânăr care vrea să se dea mare în faţa unei fete. Dar trebuia verificat, fără discuţie. Lucru care nu s-a făcut.”, a declarat Cumpănașu pentru Evz.

Cazul Caracal. Dialogul care dovedește că tot cazul a fost judecat greșit? ”A dus-o în altă țară pe Alexandra”
Cazul Caracal. Dialogul care dovedește că tot cazul a fost judecat greșit? ”A dus-o în altă țară pe Alexandra”

Discuțiile dintre colega Alexandrei și ”lover-boy”

Iată un scurt fragment din convesația purtată prin mesaje telefonice între cei doi tineri:

Fată: ”Știi unde este Alexandra în acest moment? Dacă știi, spune-mi, te rog, să putem face ceva”.

Băiat: ”În seara asta o duce în altă țară”.

Fata: ”Poliția crezi că nu poate face nimic?”

Băiat: ”Tu îți dai seama că dacă zici cuiva, mai ales la poliție, am belito”.

Alexandru Cumpănașu spune că a predat aceste mesaje la Parchet, DIICOT și Ministerul de Interne în primele zile după descinderea în ”Casa Groazei” din Caracal. El a discutat, ulterior, și cu respectivul tânăr și spune că îi era frică să vorbească, însă nu l-a chemat nimeni la Parchet sau la Poliție să îl întrebe ceva.

Convesația o găsiți în galeria foto.

Urmăriți Impact.ro și pe