Câte zile poți ține în frigider laptele după ce ai deschis cutia. Când nu mai este sigur pentru consum, de fapt

Badea Violeta 14.10.2022, 07:46
Câte zile poți ține în frigider laptele după ce ai deschis cutia. Când nu mai este sigur pentru consum, de fapt

Laptele este probabil una dintre cele mai versatile băuturi existente. Îl poți adăuga la cereale, shake-uri proteice, smoothie-uri, poți pregăti o prăjitură cu el și, bineînțeles, îl poți consuma pur și simplu. Cei mai mulți dintre noi, însă, tindem să nu folosim întreaga cutie de lapte dintr-o dată. Acest lucru ne duce la întrebarea: Cât timp rezistă laptele după ce îl deschizi? Iată răspunsul!

Cât timp poți păstra în frigider laptele după ce l-ai deschis

În primul rând, să vorbim despre cel mai evident indicator al datei la care laptele se strică: eticheta de expirare. La urma urmei, cel mai bun mod de a ne da seama dacă un produs este încă sigur de consumat sau nu este dacă urmărim data pe care chiar producătorii au ștampilat-o pe sticlă sau pe cutie, însa în acest caz lucrurile stau puțin diferit.

Termenul de valabilitate al laptelui depinde de diferite aspecte, cum ar fi tipul de lapte sau ambalajul, dar, în general, odată deschis, termenul de valabilitate în frigider este de trei până la patru zile.

Cantitatea de grăsime influențează într-o oarecare măsură viteza cu care laptele își pierde proprietățile și devine rânced, dar în această perioadă scurtă de timp diferența este minimă. Iată care sunt tipurile de lapte:

Citește și Așa vei face cel mai bun orez cu lapte. Ingredientul secret care îl face și mai delicios!

Cate zile rezista laptele in frigider
Cate zile rezista, de fapt, laptele in frigider
  • Lapte crud

După cum îi spune și numele, laptele crud este laptele obținut direct de la animal și nu este supus niciunui proces de sterilizare. Este cel mai natural, dar și cel care prezintă cele mai mari riscuri pentru sănătate. Recomandarea este de a-l consuma imediat, deși poate fi păstrată și la frigider pentru maximum 48 de ore.

  • Lapte pasteurizat

Cunoscut și sub numele de lapte proaspăt, este laptele care este fiert la temperaturi ridicate pentru a fi mai sigur pentru consum. Data de expirare este de obicei de două luni.

  • Lapte UHT

Acest lapte a fost supus unui proces cunoscut sub numele de uperizare. Este cel mai consumat în Europa, deoarece poate fi păstrat în afara frigiderului atâta timp cât nu este deschis. Are o dată limită de consum.

  • Lapte sterilizat

Laptele sterilizat a fost supus unui proces de sterilizare foarte agresiv. Dacă este sigilat, poate fi păstrat până la șase luni după data limită de consum.

Citește și Acesta este motivul din cauza căruia laptele se strică chiar dacă îl ții în frigider. Iată unde greșești!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...