Așa vei face cel mai bun orez cu lapte. Ingredientul secret care îl face și mai delicios

Stan Filon 10.10.2022, 12:52
Așa vei face cel mai bun orez cu lapte. Ingredientul secret care îl face și mai delicios

Vrei să faci cel mai bun orez cu lapte? Impact.ro îți aduce cea mai bună rețetă și îți va dezvălui ingredientul secret pe care cu siguranță nu l-ai știut până acum. Acesta face diferența dintre un orez cu lapte banal și unul special, pe care îl servești doar în restaurantele de fițe. Pune bine această rețetă, deoarece vei fi nevoită să o repeți. Rețeta este una  delicioasă, iar copiii se vor îndrăgosti imediat de ea.

Așa vei face cel mai bun orez cu lapte

Așadar, oricine pare că poate face orez cu lapte, însă situația nu stă deloc așa. Cu toții am rămas impresionați de o porție aburindă de orez cu lapte, servită la câte o pensiune din țară și am rămas surprinși să vedem că este altceva față de ce facem noi acasă. Ei bine, acum s-a aflat ingredientul secret, care face diferența.

Orezul cu lapte este preferatul copiilor, dar nici adulții nu se lasă mai prejos. Este un desert foarte gustos, care se face destul de repede și nu ai nevoie să urmezi cursuri gastronomice pentru a te bucura de un bol de orez cu lapte. În plus, este și destul de ieftin și calmează în cel mai sănătos mod cu putință pofta de dulce. Poate știai sau nu, însă pentru a face un orez cu lapte așa cum mâncam cu toții în copilărie ai nevoie de un ingredient banal, dar puternic, Vorbim despre scorțișoară.

Asa vei face cel mai bun orez cu lapte. Ingredientul secret care il face si mai delicios
Asa vei face cel mai bun orez cu lapte. Ingredientul secret care il face si mai delicios

Ingrediente pentru orez cu lapte

  • patru căni de lapte;
  • o cană de zahăr;
  • 3 căni de orez;
  • ¼ linguriţă de scorţişoară/ 2 batoane de scorțișoară.

Modul de preparare

Pentru a ne asigura că vom avea un orez cu lapte gustos pe masă, trebuie să știm să alegem orezul. Pentru orez cu lapte, vom alege de pe rafturile magazinelor orezul rotund. Mai trebuie să ținem cont de faptul că orezul trebuie fiert la început în puțină apă, pentru ca boabele să fie mai moi, iar în acest fel va fi dizolvat și amidonul într-o oarecare măsură.

După ce ne-am asigurat că avem toate ingredientele, punem laptele la fiert pentru aproximativ două minute, după care adăugăm ingredientul minune, respectiv scorțișoara. Punem și zahărul peste compoziție și amestecăm până când se dizolvă, după care adăugăm cele trei căni de orez. Lăsăm amestecul la fiert pentru încă șapte minute, însă vom amesteca mai tot timpul, pentru ca orezul nostru cu lapte să nu se lipească de vas. La final, punem peste scorțișoara, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...